fbpx

Έτσι θα καταφέρεις να έχεις μοναδικές ιδέες στη δουλειά σου!

Έτσι θα καταφέρεις να έχεις μοναδικές ιδέες στη δουλειά σου!

Αν είσαι υπάλληλος οι καλές και μοναδικές ιδέες θα συμβάλλουν καθοριστικά στην εξέλιξη σου, αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας θα μεγαλώσει τις δουλειές σου.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αν δεν βρίσκεις δουλειά ίσως υπάρχουν και άλλοι λόγοι εκτός από την κρίση

 

Πως όμως μπορείς να εμπνευστείς για να έχεις καλές και μοναδικές ιδέες; Δεν είναι και πολύ εύκολο αλλά γίνεται πιο εύκολο αν έχεις σύστημα.

Δες πως θα οργανώσεις το σύστημα αξιοποιώντας τα πάντα:

 

Την καθημερινότητα σου

Όλοι μας καθημερινά, συναντούμε διάφορες δυσκολίες, είτε αυτές αφορούν κάποια ηλεκτρική συσκευή που θα ήθελες να έχει και άλλα χαρακτηριστικά, για να σε διευκολύνει περισσότερο, είτε κάποια εφαρμογή που θα κάνει πιο εύκολη την δουλειά σου.  Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν; Όλα αυτά τα “παράπονα” που έχεις, αντί να τα προσπερνάς και απλά να τα αποδέχεσαι χαριτολογώντας, σημείωσε τα και δες αν μπορείς να κάνεις κάτι γι’ αυτά.

 

«Ψάξε» στις «κακές» σου ιδέες

Φυσικά και δεν γίνεται συνέχεια να έχεις αναλαμπές, οι οποίες να είναι και εντυπωσιακές και αν σου πει κάποιος ότι κατεβάζει διαρκώς νέες προτάσεις, πολύ απλά μην τον πιστέψεις. Μπορείς όμως να έχεις ένα μπλοκάκι, όπου θα σημειώνεις και την παραμικρή ιδέα που σου έρχεται στο μυαλό. Μπορεί να θεωρείς ότι κάποια από αυτές είναι γελοία και άπιαστο όνειρο, αλλά όσο θα ανανεώνεις την λίστα σου και θα ξανά βλέπεις αυτά που έχεις σημειώσει, μπορεί να δεις και το ποια είναι η πιο ρεαλιστική. Επίσης, μπορείς να διαβάσεις την λίστα σου σε κάποιον που εμπιστεύεσαι και να κάνετε μια συζήτηση, για το ποια θα ήταν πιο χρήσιμη και υλοποιήσιμη σε λίγο χρόνο και με λίγα χρήματα.

 

Οι συνεργασίες σου είναι καλή «πηγή»

Πες πως έχεις μια ιδέα στο μυαλό σου, την οποία την έχεις προχωρήσει αρκετά, αλλά δεν μπορείς να φτάσεις στο τελικό στάδιο, τι κάνεις; Πάντα δύο μυαλά είναι πολύ καλύτερα από ένα. Οπότε, ζήτα την βοήθεια από κάποιον που πιστεύεις ότι σκέφτεται πάνω κάτω με τον ίδιο τρόπο που σκέφτεσαι και εσύ.

Μιας και ακούει για πρώτη φορά την ιδέα σου, θα έχει πιο καθαρό μυαλό και θα μπορέσει να σε βοηθήσει να φτάσεις στο τέλος. Ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να συνεργαστείτε, άφησε στην άκρη τον εγωισμό σου και δες το πόσα έχεις να κερδίσεις!

 

Οι πελάτες σου μπορούν να σε …φωτίσουν!

Τι καλύτερο από το να ρωτήσεις απευθείας τους πελάτες σου, το ποια προβλήματα αντιμετωπίζουν καθημερινά; Πρώτον, θα ακούσει πολλά διαφορετικά πράγματα, για να μπορέσεις να επιλέξεις αυτό που θέλεις και μπορείς να κάνεις εσύ και δεύτερον, θα ξέρεις πως εφόσον το πρόβλημα στο είπαν οι ίδιοι οι πελάτες, θα έχει σίγουρα απήχηση. Όπως και να χει όμως, θα πρέπει να έχεις τα μάτια και τα αφτιά σου ανοιχτά και ακόμη περισσότερο το μυαλό σου, γιατί τα καλύτερα κρύβονται στα πιο ασήμαντα πράγματα και εκεί που δεν το περιμένεις!