fbpx

Το επάγγελμα του μέλλοντος θα χρειαστεί μόνο 637,000 πιλότους και πολλούς άλλους!

Το επάγγελμα του μέλλοντος θα χρειαστεί μόνο 637,000 πιλότους και πολλούς άλλους!

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανά τον κόσμο ετοιμάζονται να ταξιδέψουν αεροπορικώς. Ποιος, όμως, θα τους μεταφέρει με τις αντίστοιχες πτήσεις; Και δεν είναι μόνο οι πιλότοι αλλά και μια σειρά άλλων κατηγοριών από ιπταμένων συνοδών μέχρι και προσωπικού εδάφους και μιλάμε για εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Οι αεροπορικές εταιρείες, ιδίως εκείνες της Ασίας, έχουν παραγγείλει νέα αεροσκάφη αξίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων τα τελευταία χρόνια, καθώς τα αυξανόμενα έσοδα αυξάνουν τους αριθμούς ταξιδίων σε επίπεδα ρεκόρ. Αυτό έχει οδηγήσει σε έλλειψη έμπειρων πιλότων, μια κατάσταση που φαίνεται πως όσο περνάει ο καιρός, επιδεινώνεται. Το «παγκόσμιο χωριό» θα χρειαστεί 637.000 περισσότερους πιλότους μέσα στις δύο προσεχείς δεκαετίες, δηλαδή μέχρι το 2036, προβλέπει η Boeing.

Οι περισσότεροι θα βρουν τη εργασία που επιδιώκουν κάπου στην Ασία, η οποία θα απασχολεί το 40% των νέων πιλότων, ξεπερνώντας τα επίπεδα απασχόλησης πιλότων στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική αθροιστικά, σύμφωνα με την Boeing.