fbpx

Απειλητικός για την υγεία σου είναι ο κακός ύπνος!

Απειλητικός για την υγεία σου είναι ο κακός ύπνος!

Για κάποιο λόγο δεν κοιμάσαι καλά; Αυτή η κατάσταση εκτός από τις επιπτώσεις στην καθημερινότητα σου μπορεί να έχει και σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία σου αφού ο κακός ύπνος προξενεί κάποια σοβαρά προβλήματα στον οργανισμό.

Σύμφωνα με Ρώσους επιστήμονες οι άνθρωποι που δεν κοιμούνται καλά κινδυνεύουν περισσότερο από έμφραγμα και εγκεφαλικό. Οι επιστήμονες στήριξαν το πόρισμα τους σε μελέτη που έδειξε ότι τα προβλήματα ύπνου πρέπει να θεωρούνται παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου όπως το κάπνισμα  η κακή διατροφή και η έλλειψη σωματικής άσκησης.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ένας από τους 10 λόγους που σε έκανε να κοιμάσαι γυμνός!

 

Οι επιστήμονες εξέτασαν αντιπροσωπευτικό δείγμα 657 ανδρών ηλικίας 25 έως 64 ετών χωρίς ιστορικό εμφράγματος εγκεφαλικού ή διαβήτη. Τα καρδιαγγειακά περιστατικά καταγράφηκαν για χρονικό διάστημα 14 ετών.

Όπως διαπιστώθηκε μεταξύ όσων έπαθαν έμφαγμα σε αυτήν τη χρονική περίοδο σχεδόν τα δύο τρίτα (το 63%) είχαν επίσης διαταραχές ύπνου. Οι άνδρες με πρόβλημα ύπνου είχαν 2 έως 2 ή 6 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο για έμφραγμα και 1,5 έως 4 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο για εγκεφαλικό σε σχέση με όσους κοιμούνταν κανονικά.

Σύμφωνα με τον Γκαφάροβ τα προβλήματα ύπνου είναι πιο έντονα σε όσους έχουν ψυχικό στρες (π.χ. λόγω χωρισμού)”,” σε όσους δεν έχουν τελειώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και σε όσους κάνουν βαριά χειρωνακτική εργασία. Ο Ρώσος καρδιολόγος ανέφερε ότι για τους περισσότερους ανθρώπους  αν και όχι για όλους επαρκής είναι ένας ύπνος επτά έως οκτώ ωρών.