fbpx

Αυτά είναι τα 7 πρωινά που σου βάζουν κιλά!

Αυτά είναι τα 7 πρωινά που σου βάζουν κιλά!

Λέμε ότι στο πρωινό τρως σαν βασιλιάς… ότι θέλεις δηλαδή… αλλά σύμφωνα με τους διατροφολόγους υπάρχουν τροφές που πρέπει να αποφεύγονται ακόμα και το πρωί.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 9+1 tips για να ξυπνάς άνετα και σχετικά …ευχάριστα το πρωί

 

Οι «παγίδες» του πρωινού είναι πολλές σύμφωνα με τους διατροφολόγους και έχουν να κάνουν ακόμα και με τα σοκολατένια δημητριακά! Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και επηρεάζει τον οργανισμό καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

  1. Σφολιάτα και muffins

Μια από τις τροφές που καλό θα είναι να αποφεύγονται το πρωί είναι τα muffins και τα σκευάσματα με σφολιάτα. Συγκεκριμένα τα muffins έχουν τις περισσότερες θερμίδες και υπερβολική ζάχαρη και λάδι ή βούτυρο. Στην ίδια κατηγορία ανήκει και μια λαχταριστή κασερόπιτα.  Έχει πολλά λιπαρά και συνήθως προέρχονται από κατεψυγμένες ζύμες.

  1. Γιαούρτια με φρούτα

Τα γιαούρτια με διάφορα φρούτα ανήκουν και αυτά στη κατηγορία των τροφών που καλό θα είναι να αποφεύγονται στο πρωινό. Πρόκειται για τεχνητά σκευάσματα και έχουν πολλές θερμίδες και χημικές ουσίες. Το γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά”,” είναι μια τροφή συνιστώμενη για το πρωινό και μπορεί να συνδυαστεί με δημητριακά ολικής αλέσεως.

  1. Μπέικον

Το μπέικον και επεξεργασμένα κρέατα που συναντώνται κυρίως σε αμερικάνικου τύπου πρωινά και στα ξενοδοχεία καλό θα είναι να αποφεύγονται. Το κρέας διαθέτει νιτρικά άλατα που είναι ύποπτα για την εκδήλωση καρκίνου.

  1. ΟΙ έτοιμοι χυμοί

Οι έτοιμοι χυμοί φρούτων και τα αναψυκτικά προσφέρουν μπόλικη ζάχαρη στον οργανισμό μας ενώ χάνουν τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά κατά τη επεξεργασία τους. Προτιμότερο είναι να στύψετε ένα πορτοκάλι.

  1. Τα γλυκά δημητριακά

Τα δημητριακά με ζάχαρη μπορεί να είναι γευστικά ωστόσο είναι γεμάτα με υδατάνθρακες και ζάχαρη. Όπως και οι τηγανίτες του εμπορίου με τεχνητό σιρόπι.

  1. Τα συσκευασμένα σάντουιτς

Τα συσκευασμένα σάντουιτς είναι γεμάτα συντηρητικά και νάτριο. Φάτε λίγο ψωμί με τυρί και μαρούλι είναι προτιμότερο ή φτιάξτε ένα τοστ με ψωμί ολικής άλεσης αυγό και φρέσκα λαχανικά.

  1. Τρόφιμα με ζάχαρη

Τα τρόφιμα με ζάχαρη αποτελούν τη χειρότερη επιλογή αφού αυξάνουν με πολύ γρήγορο ρυθμό το σάκχαρο στο αίμα. Κάτι τέτοιο οδηγεί στο να πεινάτε περισσότερο και να έχετε μεγαλύτεροκίνδυνο παχυσαρκίας και διαβήτη.