fbpx

Αυτό είναι το ωράριο «συντήρησης» του οργανισμού σου, που σε …επισκευάζει!

Αυτό είναι το ωράριο «συντήρησης» του οργανισμού σου, που σε …επισκευάζει!

Λέμε ότι στον ύπνο το σώμα μας αποκαθιστά τις βλάβες του. Όμως φαίνεται ότι δεν του φτάνει μόνο το βράδυ, αφού το βιολογικό ρολόι έχει άλλους ρυθμούς που αναπτύσσονται σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Οι περισσότερες αποκαταστάσεις συμβαίνουν τις πρωινές ώρες ενώ κάποιες γίνονται μετά το μεσημέρι. Αποτέλεσμα αυτών των …εργασιών συντήρησης είναι η αιτία που νιώθουμε κούραση ή γενικότερα κάποια έλλειψη ενέργειας και ίσως πονοκέφαλο!

Δες λοιπόν το ωράριο …συντήρησης του οργανισμού σου:

– Πνεύμονες: 3-5 πμ

Οι πνεύμονες αρχίζουν να αποβάλλουν τις τοξίνες γι’ αυτό όταν ξυπνάς μερικές φορές μπορεί να βήχεις. Αυτό δείχνει ότι η διατροφή και ο τρόπος ζωής μικρές αλλαγές.

– Παχύ έντερο: 5-7 πμ

Ένα υγιές παχύ έντερο χρειάζεται νερό για να λειτουργήσει σωστά, δηλαδή να αποβάλλεις τις άχρηστες ουσίες όλο το 24ωρο. Το πρωί είναι η πιο σημαντική στιγμή για να πιείς άφθονο νερό προκειμένου να πραγματοποιηθεί αυτή τη διαδικασία και η χειρότερη στιγμή για να καταναλώσετε καφεΐνη. Η καφεΐνη είναι διουρητική και απομακρύνει το νερό από το παχύ έντερο προς τα νεφρά και την ουροδόχο κύστη με σκοπό να αποβληθεί.

– Στομάχι: 7-9 πμ

Τις ώρες που το στομάχι επιδιορθώνεται και δεν χρειάζεται να φας μεγάλο γεύμα. Ενώ το παχύ έντερο χρειάζεται υγρά για να επιδιορθωθεί σωστά το πρωί, το στομάχι χρειάζεται ελάχιστα. Άρχισε πίνοντας υγρά ή τρώγοντας φρέσκα φρούτα που είναι εύπεπτα.

– Σπλήνα: 9-11 πμ

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου συντήρησης όταν η σπλήνα είναι αδύναμη, μπορεί να υποφέρεις από αλλεργίες ή κρυολόγημα ή γρίπη. Αυτό συμβαίνει επειδή η σπλήνα συνεργάζεται με το ήπαρ και το ανοσοποιητικό σύστημα. Μια υγιής σπλήνα παράγει αντισώματα όταν υπάρχει λοίμωξη και βρίσκεται συνεχώς σε επιφυλακή για πιθανούς εισβολείς.

– Καρδιά: 11 πμ-1 μμ

Το σώμα σας απομακρύνει τις άχρηστες ουσίες από την καρδιά και μερικές φορές μπορεί να νιώσεις ταχυκαρδία, έκτακτες συστολές ή φτερουγίσματα. Το 70% των καρδιακών προσβολών συμβαίνουν όταν η καρδιά βρίσκεται σε περίοδο επιδιόρθωσης.

– Λεπτό έντερο: 1-3 μμ

Αν έχεις παρατηρήσει ότι το χρονικό διάστημα από 1 ως 3 μμ είναι πιο πιθανό να εμφανίσεις δυσπεψία, φούσκωμα και πόνο; Αν σας συμβαίνει κάτι τέτοιο, ίσως κάνετε λάθος 2 πράγματα: Η διατροφή σου δεν είναι σωστή και το φαγητό που καταναλώνετε δεν είναι εύπεπτο. Η η διατροφή προκαλεί προβλήματα που σας δημιουργούν άγχος.

– Ουροδόχος κύστη: 3-5 μμ και νεφρά: 5-7 μμ

Αν αυτή την περίοδο νιώσεις ότι είσαι υπάρχει κάποιο θέμα αφού, όταν τα νεφρά είναι υγιή και λειτουργούν σωστά, θα νιώθετε ότι έχετε ενέργεια εκείνη την ώρα κι όχι κούραση.

– Πάγκρεας: 7-9 μμ

Αν νιώσεις έντονη επιθυμία για γλυκά ή επεξεργασμένους υδατάνθρακες που μετατρέπονται αμέσως σε ζάχαρη μέσα στον οργανισμό σας; Τα νεφρά ρυθμίζουν το πάγκρεας και αν καταναλώνεις γλυκά κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου ίσως παρατηρήσετε πόνο στη μέση, το οποίο είναι σύμπτωμα που προέρχεται από τα νεφρά. Τα νεφρά, η ουροδόχος κύστη και το πάγκρεας αποτελούν μέρη του ίδιου συνόλου. Αν θέλεις έναν υπνάκο νωρίς το απόγευμα οφείλεται απλώς στο πάγκρεας το οποίο καθοδηγείται από τα νεφρά ώστε να μπορέσει να επιδιορθωθεί.

– Αιμοφόρα αγγεία και αρτηρίες: 9-11 μμ

Η επίδραση αυτής της διαδικασίας στο σώμα είναι πονοκέφαλος κι αδυναμία.

– Χοληδόχος κύστη: 11 μμ-1 πμ και ήπαρ: 1-3 πμ

Αν σου έχουν τύχει νύχτες που δεν μπορείς να κοιμηθείς σε αυτό το χρονικό διάστημα. Τότε σημαίνει ότι τα οι άχρηστες ουσίες δεν επεξεργάζονται από το ήπαρ και ερεθίζουν το σώμα σας προκαλώντας αϋπνίες και τεντωμένα νεύρα. Ο εγκέφαλός σας σίγουρα δεν πρόκειται να ηρεμήσει.