fbpx

Να γιατί τα γεμιστά είναι το super καλοκαιρινό φαγητό για όλες τις διατροφές!

Να γιατί τα γεμιστά είναι το super καλοκαιρινό φαγητό για όλες τις διατροφές!

Το πιο αγαπημένο φαγητό του καλοκαιριού είναι τα γεμιστά και κυρίως οι γεμιστές πιπεριές και ντομάτες. Ένα φαγητό ελαφρύ και θρεπτικό που κολλάει σε κάθε διατροφή  αρκεί να ξέρεις πως θα το φας.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πέτυχε super κάψιμο για σένα και την παρέα σου, με αυτό το πρόγραμμα! (Video)

 

Τα γεμιστά είναι φαγητό «κόλαση» τόσο που μπορείς να φας ένα …ταψί στη καθισιά που λένε συνδυασμένο με τυρί φέτα και φρέσκο ψωμί. Αν προσθέσεις και παγωμένη μπύρα  τότε ξεφεύγεις από κάθε είδους διατροφή!

Επομένως τα γεμιστά είναι ότι πρέπει για την ημέρα εκτόνωσης!

Από την άλλη αν θέλεις να τα συμπεριλάβεις στη διατροφή σου θα ξεχάσεις το ψωμί (ίσως μόνο μια φέτα) και φυσικά τις βούτες στο τέλος του γεύματος. Μπορείς να τα φας και με τυρί φέτα συνοδευόμενα από χωριάτικη σαλάτα!

Να ξέρεις ότι τα «ορφανά» γεμιστά”,” εκείνα με ρύζι δηλαδή”,” έχουν λιγότερες θερμίδες εκείνα με κιμά.

Τα γεμιστά είναι πλούσια σε διατροφική αξία αφού περιέχουν βιταμίνες C,  K, κάλιο, φυλλικό οξύ και αντιοξειδωτικά. Η παρουσία του ρυζιού αυξάνει την πρόσληψη βιταμινών του συμπλέγματος Β που βοηθούν στην καλή υγεία του νευρικού συστήματος μειώνοντας ωστόσο την περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες.

Στα γεμιστά είναι απαραίτητο να προσθέσεις κάποια μπαχαρικά που τα κάνουν πιο γευστικά. Ταιριάζουν ιδιαίτερα με βασιλικό δεντρολίβανο, θυμάρι, πάπρικα, πιπέρι.

Αν θέλεις να μαγειρέψεις γεμιστά που θα ταιριάζουν με το διατροφικό σου πρόγραμμα θα πρέπει να είναι μόνο με ρύζι και όχι με κιμά. Πρόσθεσε στη γέμιση εκτός από το ρύζι και αρκετό μαϊντανό και κρεμμύδι.

Mη βάζεις σταφίδες και κουκουνάρι.