fbpx

Έτσι θα κάνεις το ντουζ μετά την προπόνηση χαλαρωτικό και …επικοδομητικό!

Έτσι θα κάνεις το ντουζ μετά την προπόνηση χαλαρωτικό και …επικοδομητικό!

Μετά την προπόνηση το χαλάρωμα είναι απαραίτητο και δεν μιλάμε μόνο για τις διατάσεις που επιβάλλεται να κάνεις στο τέλος της κάθε προπόνησης.

Το ντούζ είναι αυτό που σε χαλαρώνει, όμως πως μπορείς να το κάνεις σωστά ώστε να είναι και χαλαρωτικό και επικοδομητικό για την υγεία σου;

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτή είναι η ώρα της ημέρας που καις τις περισσότερες θερμίδες

 

Το ντους με ζεστό νερό σε ανακουφίζει, φέρνει χαλάρωση, βοηθά τους πόρους του δέρματος να ανοίξουν.

Από την άλλη, το ντους με κρύο νερό μπορεί να ενδυναμώσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος, κάνει το δέρμα πιο σφριγηλό και δείχνει πιο υγιές και συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία εμποδίζοντας την εμφάνιση μαύρων κύκλων.

 

 

Πως τα συνδυάζεις και τα δύο ώστε να πάρεις τα μέγιστα αποτελέσματα;

Η απάντηση βρίσκεται κάπου στη μέση και έχει όνομα: recovery shower. Το recovery shower βοηθά στην «επαναφορά» του σώματος μετά την άσκηση και είναι και ζεστό και κρύο ντους μαζί. Για την ακρίβεια, γίνεται εναλλαγή της θερμοκρασίας από το κρύο στο ζεστό.

Η γιατρός Kristin Maynes αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πρέπει όλοι να θυμόμαστε ότι το σώμα κάθε ανθρώπου είναι διαφορετικό και αντιδρά διαφορετικά στην κάθε θεραπεία.

Το recovery shower μπορεί να είναι μια αποτελεσματική βοήθεια για μυϊκούς πόνους ή μικροτραυματισμούς μετά την άσκηση.

Στην αρχή ξεκινάς με κρύο νερό ώστε να μειώσεις τυχόν φλεγμονές στις αρθρώσεις και στους τένοντες και τον πόνο που προκαλούν.

Επειτα συνεχίζεις με ζεστό νερό που χαλαρώνει και βοηθά με την σειρά του στην αναδόμηση του δέρματος σου!