fbpx

Έτσι θα καταφέρεις να αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου μετά τις κραιπάλες

Έτσι θα καταφέρεις να αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου μετά τις κραιπάλες

Οι τοξίνες του σώματος σε κάνουν να έχεις μειωμένη ενέργεια, να νιώθεις κουρασμένος και γενικότερα σε επηρεάζουν αρνητικά στην καθημερινότητα σου. Για αυτό άλλωστε, κυκλοφορούν πολλά συμπληρώματα αλλά και δίαιτες που υπόσχονται πλήρη αποτοξίνωση. Πώς μπορείς όμως να διώξεις τις τοξίνες από το σώμα σου και να αποκτήσεις μια πιο υγιή αλλά και καλύτερη καθημερινότητα; Υπάρχουν πολλοί τρόποι και συνήθειες που μπορείς να υιοθετήσεις για να το πετύχεις αυτό.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα καταπολεμήσεις τη λαιμαργία σου

Συνέχισε να διαβάζεις για να δεις πως θα μπορέσεις να διώξεις τις αρνητικές τοξίνες από τον οργανισμό σου. Διάβασε ποιοι είναι οι 5 τρόποι για ολοκληρωμένη αποτοξίνωση σώματος!

Ποιες συνήθειες θα σε βοηθήσουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού σου;

 

Περιόρισε το αλκοόλ

Το αλκοόλ που καταναλώνεις μεταβολίζεται στο συκώτι. Τα ένζυμα που μεταβολίζουν το αλκοόλ σε μια πολύ βλαβερή και καρκινογόνα ουσία. Αυτή η ουσία λαμβάνεται από τον οργανισμό ως μια τοξίνη και αργότερα αποβάλλεται από το σώμα. Η συχνή κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να βλάψει τη λειτουργία του συκωτιού σου, να προκαλέσει φλεγμονή και ερεθισμό. Όταν συμβαίνει αυτό, το συκώτι δεν μπορεί να κάνει την δουλειά του σωστά και να αποβάλλει αυτές τις τοξίνες. Με το να περιορίσεις το αλκοόλ που καταναλώνεις, βοηθάς στην καλύτερη λειτουργία του συκωτιού και στην συνολική υγεία του σώματος.

 

Εστίασε στον καλό και ποιοτικό ύπνο

Ο ύπνος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την σωστή λειτουργία του σώματος και του εγκεφάλου. Κατά την διάρκεια του ύπνου, το σώμα σου κάνει την σωστή αποτοξίνωση, αναδιοργανώνεται, “γεμίζει μπαταρίες” και προετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα. Ο κακός ύπνος μακροπρόθεσμα θα οδηγήσει σε άγχος, στρες, αυξημένη αρτηριακή πίεση, καρδιακά προβλήματα ακόμα και σε νόσο Αλτσχάιμερ.

 

Πιες περισσότερο νερό

Το σώμα σου αποτελείται από 70% νερό. Όπως καταλαβαίνεις, το να το κρατάς ενυδατωμένο είναι ζωτικής σημασίας. Όταν φτάσεις σε σημείο να διψάσεις, το σώμα σου έχει ήδη αρχίσει να αφυδατώνεται γι’ αυτό πρέπει να πίνεις επαρκείς ποσότητες νερού κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η κατανάλωση νερού βοηθά στην διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος, ενυδατώνει, βοηθά στην πέψη, στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και φυσικά στην αποτοξίνωση με το να διώχνει τις τοξίνες που έχουν συσσωρευτεί.

 

 Απόφυγε την ζάχαρη και τις επεξεργασμένες τροφές

Η ζάχαρη και τα επεξεργασμένα τρόφιμα μπορούν να προκαλέσου πολλά προβλήματα στο σώμα σου και έχουν κατηγορηθεί για την πρόκληση πολλών ασθενειών. Κάποιες από αυτές τις ασθένειες είναι ο διαβήτης, η παχυσαρκία αλλά και καρδιακές παθήσεις. Τέτοιες τροφές μπορούν να προκαλέσουν επίσης και λιπώδες ήπαρ. Αυτή η νόσος προκαλεί την δυσλειτουργία του συκωτιού με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κάνει την βασική αποτοξίνωση του σώματος σου. Μειώνοντας τις βλαβερές τροφές, βοηθάς το σώμα σου να αποτοξινώνεται σωστά και δεν το επιβαρύνεις.

 

Βάλε την γυμναστική στη ζωή σου

Η γυμναστική έχει πολλά οφέλη για το σώμα σου. Εκτός από την φυσική κατάσταση, τη μείωση ή τη διατήρηση του σωματικού βάρους και την ενδυνάμωση των μυών, η γυμναστική βοηθάει την μακροζωία αλλά και την μείωση του κινδύνου εμφάνισης ασθενειών. Επίσης, η γυμναστική μπορεί να μειώσει την εμφάνιση φλεγμονών στο σώμα, γεγονός που βοηθά το σύστημα αποτοξίνωσης να λειτουργεί σωστά και στο μέγιστο.

Κάνε τον οργανισμό σου να λειτουργεί όσο το δυνατόν καλύτερα. Δες μερικές συμβουλές που μπορείς να υιοθετήσεις για να κρατάς τον οργανισμό σου υγιή. Η αποτοξίνωση του σώματος σου είναι πολύ σημαντική τόσο για τη λειτουργία των οργάνων όσο και για την πιθανή εμφάνιση ασθενειών. Άλλωστε η υγεία είναι το σημαντικότερο αγαθό!