fbpx

Έτσι θα φας στην έξοδο με την παρέα χωρίς να χαλάσεις τη διατροφή σου

Έτσι θα φας στην έξοδο με την παρέα χωρίς να χαλάσεις τη διατροφή σου

Είσαι σε φάση διατροφής. Έκοψες τα γλυκά, μείωσες το ψωμί και τα ζυμαρικά και άφησες στην άκρη τις τυρόπιτες. Κάνεις δίαιτα και μπράβο που είσαι εγκρατής, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα γίνεις και αντικοινωνικός ή αλλιώς ότι θα σταματήσεις τις εξόδους για φαγητό.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτή είναι η συνήθεια βάζει «βόμβα» στη διατροφή σου!

 

Για να μην περιοριστείς όμως στη σαλάτα με φιλέτο κοτόπουλο η να ψάχνεις στο γυράδικο κάτι …υγεινό να φας και να γίνεις ο ξενέρωτος της παρέας, δες τις πιο διατροφικές επιλογές που θα σε κάνουν και να μη χαλάσεις τη διατροφή σου και να μετέχεις στη παρέα:

 

Σε εστιατόριο με κρεατικά και στην ταβέρνα

– Επέλεξε ένα πιο άπαχο κομμάτι κρέατος, όπως φιλέτο και όχι τα πιο παχυντικά (π.χ. πανσέτα).

– Στις ποικιλίες ψητών κρεατικών μπορείς να δοκιμάσεις από όλα, εκτός από τα λουκάνικα.

– Για γαρνιτούρα προτίμησε τα λαχανικά και πες όχι στις τηγανιτές πατάτες.

– Άρχισε το γεύμα με σαλάτα και ιδανικά ζήτησε να μην προσθέσουν λάδι, για να βάλεις εσύ όσο πρέπει και αν έχει dressing να το βάλουν σε ξεχωριστό μπολάκι.

– Όσον αφορά στα ορεκτικά, δοκίμασε λίγο απ’ όλα, αλλά μην το παρακάνεις στον αριθμό των πιάτων που θα παραγγείλεις, 2-3 ορεκτικά είναι αρκετά. Επίσης, μεταξύ τηγανητής μελιτζάνας σε κουρκούτι και ψητών μανιταριών, επέλεξε σαφέστατα τα δεύτερα.

– Για ποτό, προτίμησε ένα ποτήρι κρασί και πες όχι στο επιδόρπιο.

 

Σε έξοδο για ψάρι

– Τα μενού στα εστιατόρια με ψάρι και τις ψαροταβέρνες είναι πιο φιλικά προς τη δίαιτα σου, ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται προσοχή. Προτίμησε ψάρι ψητό, βραστό ή στη σχάρα και πες όχι στα τηγανητά.

– Τα θαλασσινά πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο, ιδανικά ψητά ή βραστά. Επίσης, προτίμησε τα πιάτα που έχουν θαλασσινά σκέτα, όπως ψητές γαρίδες ή χταπόδι σχάρας και όχι κάποιο κριθαρότο, ριζότο ή μακαρονάδα με θαλασσινά.

– Και εδώ ισχύει ο κανόνας για τις σαλάτες -να έρθουν στο τραπέζι χωρίς λάδι ή με το dressing ξεχωριστά. Επιπλέον, με τα ψάρια και τα θαλασσινά ταιριάζουν πολύ και οι σαλάτες με βραστά χόρτα.

– Απέφυγε το τσίπουρο και το ούζο και πιες λευκό κρασί.

 

Για ιταλικές γεύσεις

– Η καρμπονάρα μπορεί να απαγορεύεται αλλά μια napolitana με σάλτσα ντομάτας μπορείς να την τιμήσεις. Τα ιταλικά εστιατόρια έχουν και ζυμαρικά ολικής άλεσης, για να γίνει ακόμη πιο υγιεινό το πιάτο σου.

– Τα ριζότο καλό είναι να τα αποφύγεις. Εναλλακτικά διάλεξε κάποιο από τα πιάτα με κρέας που έχουν τα ιταλικά εστιατόρια, όπως μια ταλιάτα με λαχανικά.

– Όσο για την πίτσα, μπορείς να φας 1-2 κομμάτια από μια πίτσα μαργαρίτα ή με λαχανικά.

– Για το τέλος προτίμησε ένα εσπρεσάκι σκέτο και όχι ένα τιραμισού!

 

Για ασιατικό

– Το μεγάλο πρόβλημα στα εστιατόρια με ασιατική κουζίνα και ειδικά στα κινέζικα είναι τα ορεκτικά, μιας και τα περισσότερα είναι τηγανητά. Ξέχνα λοιπόν τα spring rolls και το τηγανητό ρύζι και δοκίμασε σούπες, sashimi, ρύζι στον ατμό και σαλάτες με λαχανικά.

– Αν έχεις παραγγείλει σούσι, ζήτησε να σου φέρουν σόγια σος με λιγότερο αλάτι.

– Για κυρίως προτίμησε κάποιο πιάτο με κρέας ή ψάρι, όπως κοτόπουλο και σολομό και άφησε τα νουντλς για όταν τελειώσεις με τη δίαιτα.

– Η ινδική κουζίνα, επειδή είναι πικάντικη κάνει καλό στη δίαιτα σου, άσε που δεν μπορείς να φας και μεγάλες ποσότητες.

– Τα πιάτα με κάρι επιτρέπονται, υπό την προϋπόθεση ότι δεν περιέχουν πολύ αλάτι.

 

Όταν είσαι στα …πιτόγυρα!

– Για σουβλάκια: Μπορείς να τα καταναλώσεις με σαλάτες και όχι με τηγανητές πατάτες. Στην περίπτωση του τυλιχτού με πίτα ή με ψωμάκι για ένα με δύο σουβλάκια, με αλάδωτη πίτα, γιαούρτι, τζατζίκι ή μουστάρδα και λαχανικά, όπως ντομάτα και μαρούλι.

– Για μπέργκερ: Ένα μπέργκερ με καλής ποιότητας κρέας στο μπιφτέκι, πολλά λαχανικά, όπως ντομάτα, κρεμμύδι, πιπεριά και χωρίς τυρί, κέτσαπ ή μαγιονέζα, μπορεί άνετα να φαγωθεί και σε περιόδους δίαιτας. Αντί για τηγανητές πατάτες το συνοδεύεις με μια πράσινη σαλάτα.

– Πίτες και κρύα σάντουιτς: Τυρόπιτες, λουκανικόπιτες, μπουγάτσες και λοιπές σφολιάτες όσο λαχταριστές κι αν είναι καλό είναι να μην τις επιλέγεις σε περιόδους δίαιτας. Εναλλακτικά μπορείς να πάρεις ένα σάντουιτς με ψωμί ολικής άλεσης ή πολύσπορο που θα γεμίσεις με τυρί με χαμηλά λιπαρά, γαλοπούλα, τόνο, λαχανικά ή ελιές.