fbpx

Αν κοιμάσαι μπρούμυτα δες πως θα μειώσεις τους κινδύνους που εγκυμονούν

Αν κοιμάσαι μπρούμυτα δες πως θα μειώσεις τους κινδύνους που εγκυμονούν

Κοιμάστε μπρούμυτα; Αν ναι, ανήκετε στο περίπου 15% των ανθρώπων που επιλέγουν αυτή τη στάση ύπνο αν και οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτή είναι η χειρότερη στάση για την υγεία σας.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε τι σου συμβαίνει αν δεν κοιμάσαι καλά και ξυπνάς μέσα στη νύχτα!

 

Αν κοιμάστε μπρούμυτα είναι δύσκολο να διατηρήσετε μια ουδέτερη θέση στην σπονδυλική σας στήλη. Ασκείτε πίεση στις αρθρώσεις και τους μυς, κάτι που μπορεί να ερεθίσει τα νεύρα και να οδηγήσει σε πόνο, μούδιασμα και μυρμήγκιασμα. Σε αυτή τη θέση, έχετε το κεφάλι σας προς τη μία πλευρά για πολλές ώρες κάθε νύχτα, αλλά και συνολικά σε έναν χρόνο. Δεν είναι απαραίτητο ότι το επόμενο πρωί θα αισθάνεστε πιασμένοι, αλλά σταδιακά είναι πιθανό να έχετε πόνους στον αυχένα.

Υπάρχουν ορισμένα πλεονεκτήματα του να κοιμάται κανείς μπρούμυτα. Για παράδειγμα, είναι μια καλή στάση, αν υποφέρετε από υπνική άπνοια και ροχαλίζετε ανάσκελα ή στο πλάι, καθώς και αν έχετε παλινδρόμηση.

Αν δε μπορείτε να αλλάξετε αυτή τη στάση, τότε καλό είναι να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές που θα την κάνουν πολύ ασφαλέστερη:

 

Χρησιμοποιείτε λεπτό μαξιλάρι

Όσο πιο κοντά είναι το μαξιλάρι στο στρώμα, τόσο λιγότερο ο λαιμός σας θα βρίσκεται υπό γωνία. Αυτό θα βοηθήσει στην άμβλυνση τυχόν πόνου στον αυχένα.

 

Κάνετε καθημερινά διατάσεις

Προσθέστε 10-20 λεπτά τέντωμα και διατάσεις στην πρωινή και νυχτερινή σας ρουτίνα. Εστιάστε σε ασκήσεις που ωθούν τη λεκάνη σας προς τα πίσω και τεντώνουν τον αυχένα.

 

Τοποθετήστε ένα μαξιλάρι κάτω από τη λεκάνη σας

Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη σπονδυλική σας στήλη ευθυγραμμισμένη και θα αποτρέψει τη λεκάνη να βυθιστεί μέσα στο στρώμα.

 

Κρατήστε τα πόδια σας σε μια ευθεία

Προσπαθήστε να κρατήσετε τα πόδια σας κατά τη διάρκεια του ύπνου όσο το δυνατόν πιο επίπεδα και ίσια, ώστε η σπονδυλική στήλη να μη στρίβει επικίνδυνα.