fbpx

Αν νιώθεις κουρασμένος ή κομμένος; Μάθε τι συμβαίνει!

Αν νιώθεις κουρασμένος ή κομμένος; Μάθε τι συμβαίνει!

Είναι λογικό να νιώθουμε κουρασμένοι. Τρέξιμο στη δουλειά, άγχος, προπόνηση. Ωστόσο αν κοιμάσαι κανονικά, τρέφεσαι σωστά και συνεχίζεις να νιώθεις κομμένος, τότε κάτι δεν πάει καλά!

Αν η ατονία συνεχίζεται, τότε καλό θα είναι αν προσέξεις κάποια σημάδια και φυσικά να πας στον γιατρό. Δες ποια είναι αυτά τα σημάδια.

– Η κούραση που μοιάζει με αδυναμία
Το πρόβλημα μπορεί να βρίσκεται στο θυρεοειδή αδένα, ο οποίος ρυθμίζει τα επίπεδα ενέργειας. Ένας υπερδραστήριος ή υπολειτουργικός αδένας μπορεί να σε απορρυθμίσουν εντελώς. Μια αιματολογική εξέταση θα δείξει αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

– Υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας
Νοιώθεις να θέλεις να κοιμηθείς ή υπάρχει μια θολούρα στο μυαλό σου. Είναι πιθανό να συνδέονται με το άγχος ή με μια ίωση που σε τριγυρίζει. Σε αυτή την περίπτωση μια εξέταση ύπνου μπορεί να αποκλείσει την περίπτωση της υπνικής άπνοιας, όταν δηλαδή σταματάς να αναπνέεις για μερικά δευτερόλεπτα την ώρα που κοιμάσαι. Αυτή η κατάσταση μπορεί να διαταράξει τον ύπνο σου, ακόμη κι αν δεν την παρατηρείς.

– Δύσπνοια
Θα μπορούσε να είναι μια ένδειξη καρδιοπάθειας όπως καρδιομυοπάθεια, μια ασθένεια που προκαλεί υπερανάπτυξη του μυ της καρδιάς. Η θεραπεία κυμαίνεται από διατροφικές αλλαγές μέχρι χειρουργείο για την αφαίρεση ιστού ή την εμφύτευση βηματοδότη.

– Ψυχρότητα και απάθεια
Αν είσαι απαθής σε όλα και αντιδράς με ψυχρότητα, τότε αυτό αποτελεί ένδειξη κατάθλιψης.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να επισκεφτείς τον γιατρό σου.