fbpx

Απλά tips για να χτίσεις ένα δυνατό ανοσοποιητικό

Απλά tips για να χτίσεις ένα δυνατό ανοσοποιητικό

Mαγικό χάπι που θα υποστηρίξει το ανοσοποιητικό μας σύστημα μπορεί να μην υπάρχει, ωστόσο είναι στο χέρι μας να επιλέξουμε όλες εκείνες τις ανέξοδες και εύκολες συνήθειες που θα συμβάλουν στην ενίσχυση του.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ:Έτσι θα καταλάβεις αν η διατροφή που κάνεις είναι η σωστή

 

Η διατροφή μας, το πόσο γυμναζόμαστε και το πόσο κινούμαστε είναι μόλις μερικοί από τους συνδετικούς κρίκους που ευνοούν την υγεία και την ευζωία μας. Όσο λοιπόν βρίσκονται σε ισορροπία, το ανοσοποιητικό μας σύστημα λειτουργεί σαν καλοκουρδισμένο ρολόι. Το μικροβίωμα του εντέρου άλλωστε συνδέεται και αυτό με τη γραμμή άμυνας του οργανισμού μας , επομένως οφείλουμε να τρεφόμαστε ορθά.

Υπάρχουν όμως κι άλλοι τρόποι να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας, όπως θα ανακαλύψετε και παρακάτω:

 

Κοιμηθείτε καλά

Ο βραδινός καλός ύπνος προλαμβάνει διάφορες δυσάρεστες καταστάσεις όπως καρδιαγγειακές παθήσεις και παράλληλα γεμίζει τις μπαταρίες σας για να έχετε ενέργεια την αυριανή μέρα. Για πιο ήρεμο και γρήγορο ύπνο, κλείστε τις ηλεκτρονικές συσκευές μια ώρα πριν τον ύπνο και φροντίστε να συμπληρώνετε οκτώ ώρες ύπνου.

 

Σε κίνηση

Είναι γνωστό ότι 150 λεπτά την εβδομάδα αποτελούν τη συνιστώμενη ποσότητα  άσκησης, επομένως και 20 λεπτά την ημέρα γρήγορου περπατήματος αρκούν για να σας απομακρύνουν από τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων. Για τη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος, η ρουτίνα γυμναστικής απελευθερώνει το άγχος και ενισχύει την άμυνα.

 

Χαϊδέψτε ένα σκυλάκι

Η άμεση επαφή σας με ένα κατοικίδιο μπορεί να αυξήσει την έκκριση ντοπαμίνης καθώς και τα αντισώματα που περιέχονται στο σάλιο και λέγονται ανοσοσφαιρίνες. Aρκετές μελέτες τις έχουν αναδείξει ως σημαντικές στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Παράλληλα, μειώνεται και το αίσθημα του άγχους.

 

Καταναλώστε άφθονα φρούτα και λαχανικά

Τα φυσικά προϊόντα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Εάν καταναλώσετε μια μερίδα πλούσια σε βιταμίνη C, E, ψευδάργυρο και β- καροτίνη, με φυσικό τρόπο θα ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα. Για να αυξήσετε την πρόσληψη των φρούτων και των λαχανικών, μπορείτε να εντάξετε στην καθημερινότητά σας τα smoothies.

 

Eλαττώστε το άγχος

Το καθημερινό στρες, όταν είναι συνεχόμενο, μπορεί να αναδειχθεί στον χειρότερο σιωπηλό εχθρό της υγείας μας. Για να το μειώσετε, φροντίστε να έρχεστε συχνά σε επαφή με τη φύση, να περπατάτε και να ασκείστε, ενώ μπορείτε να δοκιμάσετε και τεχνικές χαλάρωσης όπως η γιόγκα, ο διαλογισμός και τεχνικές αναπνοών.