fbpx

Αυτή είναι η καλύτερη ώρα να πέφτεις για ύπνο !

Αυτή είναι η καλύτερη ώρα να πέφτεις για ύπνο !

Το πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος το γνωρίζουμε, όμως ποια ώρα πρέπει να κοιμάσαι για να τον απολαύσεις και να ξυπνήσεις ξεκούραστος;

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αν πέφτεις για ύπνο νηστικός μάθε τι παθαίνει το σώμα σου !

 

Σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου των ΗΠΑ, οι ενήλικες πρέπει να κοιμούνται μεταξύ επτά και εννέα ωρών κάθε βράδυ. Και μπορεί ο στόχος των εννέα ωρών να φαντάζει αρκετά υψηλός, αλλά οι επτά ώρες είναι ρεαλιστικός. Οι επιπτώσεις μάλιστα της στέρησης ύπνου μπορεί να είναι πολύ πιο ενοχλητικές και σοβαρές από αυτό που φαντάζεστε. Από το να αισθάνεστε κουρασμένοι και νευρικοί την επόμενη μέρα μέχρι το αυξημένο άγχος, τη γνωστική εξασθένηση, την υψηλή αρτηριακή πίεση ακόμα και την υπερκατανάλωση φαγητού!

Ο πιο λογικός τρόπος για να βρεις την καλύτερη στιγμή για ύπνο είναι να υπολογίσεις τι ώρα πρέπει να ξυπνήσεις το πρωί.

Σύμφωνα πάντως με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται μεταξύ πέντε και είκοσι λεπτών για να κοιμηθούν, όταν ξαπλώσουν για ύπνο.

Οπότε αν δουλεύεις στις 9 το πρωί και χρειάζεσαι περίπου δύο ώρες για την προετοιμασία και τη μετακίνησή, επομένως θα πρέπει να κοιμηθείς μεταξύ 9:40 μ.μ. και 00:00 π.μ.

Ακόμα, σύμφωνα με τους ειδικούς και τις μελέτες, ο χρόνος που κοιμάστε δεν είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για τον προσδιορισμό του πόσο καλά ξεκουραστήκατε. Αυτό που είναι εξαιρετικά σημαντικό, όμως, είναι να τηρείς ένα πρόγραμμα.