fbpx

Μάθε γιατί η πιπερόριζα δεν είναι μόνο χωνευτικό!

Μάθε γιατί η πιπερόριζα δεν είναι μόνο χωνευτικό!

Την γνωρίζεται τη πιπερόριζα; Το τζίντζερ, κατά τη σύγχρονη ονομασία του είναι ένα φυτό που έχει πολλές ευεργετικές επιδράσεις στον οργανισμό. Πρόκειται για ένα από τα αρχαιότερα souperfoods!

Η πιπερόριζα, μειώνει τη συσσώρευση λίπους στον οργανισμό, προστατεύει το συκώτι και έχει πολλές άλλες θετικές επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό.

Τα αρχαία χρόνια χρησιμοποιούνταν από τους θεραπευτές, τους τότε γιατρούς δηλαδή. Με την πάροδο των χρόνων χρησιμοποιείται πλέον και στη μαγειρική ενώ πολλά από τα σύγχρονα φάρμακα και συμπληρώματα την περιέχουν.  Το ενεργό συστατικό της πιπερόριζας είναι η τζιντζερόλη, η οποία, όταν μαγειρευτεί, έχει πικάντικο άρωμα και μια γλυκιά και ταυτόχρονα πιπεράτη γεύση.

Το βότανο αυτό έχει ελάχιστες θερμίδες αλλά αποτελεί πλούσια πηγή θρεπτικών ουσιών και βιταμινών, όπως η βιταμίνη Β-6, η βιταμίνη B-5, αλλά και μετάλλων όπως το κάλιο, το μαγγάνιο, ο χαλκός και το μαγνήσιο.

Το τζίντζερ, η πιπερόριζα δηλαδή αποτελεί το τέλειο χωνευτικό. Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό, σύμφωνα με τους ερευνητές, η πιπερόριζα καταπολεμά τα καρκινικά κύτταρα, μειώνει τη συσσώρευση λίπους, μειώνει την κυτταρική εξοίδηση,  αυξάνει το σάλιο, που μειώνει τα προβλήματα στα δόντια, προστατεύει το συκώτι, ενώ έχει ευεργετικές συνέπειες στη μείωση του πόνου, αφού ελέγχει τις διάφορες τοξίνες που παράγει ο οργανισμός όταν πονάει. Ακόμα καταπολεμά τα μικρόβια και έχει θεραπευτικές συνέπειες στα έλκη, ενώ καθυστερεί την εκδήλωση της νευρωνικής πλάκας που είναι ένα ένα σύμπτωμα της νόσου του Αλτσχάιμερ.