Τα 3 πράγματα που πρέπει να κάνεις στο αυτοκίνητο σου μετά τον χιονιά;

Τα 3 πράγματα που πρέπει να κάνεις στο αυτοκίνητο σου μετά τον χιονιά;

Ο χιονιάς πέρασε και το αυτοκίνητο σου χρειάζεται κάποια φροντίδα. Θαμμένο μέσα στο χιόνι ή λερωμένο τελείως, αν το κυκλοφορούσες πρέπει να επανέλθει στα …κανονικά του.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ο αγύμναστος κινδυνεύει περισσότερο σε τροχαίο!

Δες λοιπόν τι μπορείς να κάνεις όταν φυσικά ο καιρός …στεγνώσει:

1. Μη βγάλεις το χιόνι

Αν δεν έχεις κινήσει το αυτοκίνητο σου κατά τη χιονόπτωση είναι λογικό ότι θα έχει συσσωρευτεί πολύ πάνω του. Μη το καθαρίσεις από παντού, παρά μόνο από τα σημεία που είναι απαραίτητα για να μπορείς να οδηγήσεις, δηλαδή τα τζάμια. Σε υπόλοιπα σημεία και κυρίως στον ουρανό, άσε το χιόνι να λιώσει μόνο του και όταν λιώσει θα εκπλαγείς με το πόσο καθαρό αυτοκίνητο θα έχεις.

2. Πλύνε καλά από κάτω

Όταν λοιπόν τελειώσει η χιονόπτωση και στεγνώσουν οι δρόμοι είναι πλέον καιρός να πλύνεις το αυτοκίνητο σου. Προτεραιότητα σου είναι να πλύνεις το όχημα από κάτω. Στους θόλους, στο πάτωμα, τα πάντα. Είτε με πίεση, είτε απλά με λάστιχο ρίξε πολύ γλυκό νερό, αφού το αλάτι που χρησιμοποιήθηκε στους δρόμους δεν είναι και το καλύτερο για το αυτοκίνητο του. Αν και τα σύγχρονα αμαξώματα είναι καλά γαλβανισμένα δεν υπάρχει λόγος να μένει το αλάτι που είναι ιδιαίτερα διαβρωτικό.

3. Στέγνωσε το εσωτερικό

Όπως και να το κάνεις, μπες βγες στο αυτοκίνητο έχει μείνει χιόνι, υγρασία δηλαδή, στα πατάκια, στα καθίσματα και γενικά στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σου. Επειδή η υγρασία δεν είναι και το καλύτερο για τις ταπετσαρίες φρόντισε να πλύνεις και να στεγνώσεις καλά την καμπίνα του αυτοκινήτου σου.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...