Ονειρεύεσαι κάμπριο; Αξίζει ή όχι να το αποκτήσεις;

Ονειρεύεσαι κάμπριο; Αξίζει ή όχι να το αποκτήσεις;

Το κάμπριο αυτοκίνητο είναι το όνειρο πολλών. Ονειρεύονται να οδηγούν χωρίς μπλούζα, με χαμηλή ταχύτητα, στις τουριστικές περιοχές και να μαγνητίζουν τα βλέμματα, επιδεικνύοντας τα σωματικά τους προσόντα που με κόπο απέκτησαν όλο το χειμώνα. Άλλοι πάλι ανοίγοντας την οροφή του αυτοκινήτου, νιώθουν το αίσθημα της ελευθερίας.

Όπως και να έχει, το κάμπριο αυτοκίνητο, είναι κάμπριο και πόθος για πολλούς. Η απόκτηση του, σχετικά εύκολη υπόθεση, αν δεν αγοράσεις κανένα δίλιτρο και μπεις στο …μάτι της εφορίας. Υπάρχουν πλέον πολλά μεταχειρισμένα σε καλή τιμή και χωρίς να φορτώνουν πολύ το φορολογητέο εισόδημα. Ωστόσο τα κάμπριο αυτοκίνητα είναι κατάλληλα για τη χώρα μας;

Ο προβληματισμός αυτός έχει λυθεί μόνο σε όσους έχουν νοικιάσει Vitara 4Χ4 κατά τις διακοπές τους σε κάποιο νησί. Οι ιδιοκτήτες των γραφείων ενοικίασης, τα παραδίδουν με την τέντα κλειστή και σου λένε πώς να την ανοίξεις, όταν το χρειαστείς. Εσύ απαντάς ότι το θέλεις ανοιχτό και εκείνοι σε συμβουλεύουν ότι θα καείς από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο της πατρίδας μας.

Οι ξεροκέφαλοι, ανοίγουν την τέντα και την επομένη τρέχουν στο τοπικό φαρμακείο για αλοιφή που θα τους ανακουφίσει από τα εγκαύματα! Δεν είναι υπερβολή. Σκέψου πόση ώρα μπορείς να κάτσεις κάτω από τον ήλιο το καλοκαίρι χωρίς να πάθεις ηλίαση, μέσα σε ένα κάμπριο με την οροφή κατεβασμένη;

Τα κάμπριο αυτοκίνητα είναι όμορφα και προκαλούν τις αισθήσεις του οδηγού, ωστόσο δεν είναι τα καταλληλότερα για χώρες όπως η δική μας, όπου ο ήλιος καίει τους περισσότερους μήνες τον χρόνο.

Τα κάμπριο αυτοκίνητα είναι μια εφεύρεση των βορείων χωρών. Δεν είναι τυχαίο πως η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία όταν ήταν στις δόξες της είχε τα περισσότερα ανοιχτά μοντέλα από κάθε άλλη. Τα συννεφιασμένα καλοκαίρια τους οι άνθρωποι έβρισκαν διέξοδο σε «ανοιχτές» βόλτες.

Στη γειτονική μας Ιταλία, που έχει παρόμοιο κλίμα με την χώρα μας, τα κάμπριο αυτοκίνητα έχουν ζήτηση στις περιοχές του βορρά, όπου το κλίμα είναι διαφορετικό. Η αλήθεια είναι ότι με 40 βαθμούς τον Ιούλιο δε μπορείς να ανοίξεις την κουκούλα το μεσημέρι. Ίσα ίσα θες σκιά και κλιματισμό.

Θα μου πείτε ότι θα ανοίγεις την οροφή το απόγευμα που πέφτει ο ήλιος. Σωστή άποψη, ωστόσο περιορισμένης χρήσης και ο λόγος είναι απλός. Το κάμπριο είναι αυτοκίνητο ψυχαγωγίας και γενικά να περνάμε καλά στις διακοπές. Είναι άτοπο να δώσεις περισσότερα χρήματα για να αγοράσεις ένα κάμπριο για τις καθημερινές σου ανάγκες μεταφοράς. Τα αρνητικά είναι πολλά, από τις ζημιές που θα υποστείς από κάποιους ζηλιάρηδες και ανάγωγους μέχρι και το κρύο τον χειμώνα, γιατί μην γελιέστε η τέντα όσο καλή και να είναι δεν κρατάει θερμοκρασία.

Βέβαια η αγορά ενός κάμπριο οχήματος είναι αποκλειστικά θέμα γούστου, όπως άλλωστε και η αγορά του κάθε οχήματος. Αλλά, στις δύσκολες εποχές που ζούμε, αξίζει να χαλαλίσεις χρήματα για τα οποία ίσως μετανιώσεις αργότερα;

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε τη 15λεπτη προπόνηση που σε εκτινάσσει και γυμνάζει 300 μύες! (Video)
Θες μία 15λεπτη προπόνηση που θα σου δώσει τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα; Κάνε τις παρακάτω ασκήσεις κυκλικά, όπως λέει ο δημιουργός της, Martin Rooney, personal trainer και συγγραφέας