Τα …δυνατά «καρφιά», από τους …καλούς φίλους έρχονται!!!

Τα …δυνατά «καρφιά», από τους …καλούς φίλους έρχονται!!!

Είναι η υποβόσκουσα ανθρώπινη κακία; Είναι ένας κρυφός φθόνος; Αλλά οι μικρή πρώτη ατάκα που σου πετάει ο φίλος που έχει καιρό να σε δει, ξενίζει αν την προσέξεις, πραγματικά και της δώσεις τη σημασία που πρέπει.
«Πάχυνες», «Πω πω ρε φίλε άσπρισαν τα μαλλιά σου», «Φαίνεσαι κομμένος…» μερικές από τις χαρακτηριστικές πρώτες ατάκες των φίλων όταν σε συναντήσουν μετά από καιρό σε κάποια μάζωξη ή τυχαία στο δρόμο. Και ας εσύ να μην πάχυνες, να μην άσπρισαν τόσο τα μαλλιά σου και αντί αν δείχνεις «κομμένος» να είσαι «φράπα» από μια διήμερη ξεκούραση!
Με τον …καλό λόγο στο στόμα είναι οι περισσότεροι «καλοί φίλοι» που έχουν καιρό να σε δούνε και συνήθως εκείνοι που παρατηρούν ότι πάχυνες, είναι εκείνοι που έχουν περιττά κιλά και δεν τρέχουν να προλάβουν ούτε το λεωφορείο!!!
Σπάνιες είναι οι φορές που θα ακούσεις κάποιο καλό λόγο στη πρώτη ατάκα χαιρετισμού! Για παράδειγμα, ελάχιστοι θα σε επιβραβεύσουν επειδή αδυνάτισες και έστρωσες κορμί από την τελευταία φορά που σε είδαν! Οι περισσότεροι ούτε θα το σχολιάσουν, ενώ αντίθετα αν έχει παχύνει έστω και στο ελάχιστο θα στο «χτυπήσουν»!
Το αστείο είναι ότι αν τους την πεις αμέσως, εκείνοι θα δικαιολογηθούν ότι το είπαν για «καλό», άσχετα αν έχουν να σε δούνε πάνω από έξι μήνες και το ενδιαφέρον για την υγεία σου περιορίζεται στην πρώτη πικρόχολη ατάκα της στιγμής!
Οι άνθρωποι δυστυχώς, προσπαθώντας να καλύψουν υποσυνείδητα τα δικά τους κενά, λένε κακίες και το κακό είναι ότι δεν τις καταλαβαίνουν, νομίζοντας ότι κάνουν καλό.
Αλήθεια σας έτυχε ποτέ χοντρός φίλος σας να σας δίνει συμβουλές διατροφής; Σίγουρα έχει τύχει σε πολλούς που σίγουρα αναρωτήθηκαν γιατί δεν τις τηρεί ο ίδιος που τις ξεστομίζει και έχει 30 κιλά παραπάνω βάρος απ΄ ότι πρέπει.

Για όλους αυτούς τους «καλούς φίλους» ένας είναι ο τρόπος χειρισμού. Μην αφήσετε ποτέ την πικρόχολη ατάκα να «πέσει κάτω», μη δίνεται «τόπο στην οργή» και απαντήστε ευγενικά μεν αλλά επίσης με «καρφωτή» χωρίς ωστόσο να δικαιολογηθείτε για κάτι που δεν είστε.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Οι κανόνες του στιλάτου άντρα έχουν 11 απλές κινήσεις!
Το να έχεις στιλ δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι κουστουμάτος! Ο καθένας μας έχει το δικό του στιλ, αρκεί να φροντίσεις να το καλλιεργήσεις και φυσικά να το αναδείξεις.