Κάνε τρίαθλο, απέκτησε αντοχή και «στέγνωσε»

Κάνε τρίαθλο, απέκτησε αντοχή και «στέγνωσε»

Το τρίαθλο είναι ένα συναρπαστικό άθλημα και εμάς που το παρακολουθούμε αλλά και για τους αθλητές που το ζούνε. Το Τρίαθλο περιλαμβάνει κολύμβηση, ποδηλασία και το τρέξιμο σε συνεχόμενη ροή. Νικητής αναδεικνύεται αυτός που θα περάσει πρώτος τη γραμμή του τερματισμού.

Η προπόνηση για το τρίαθλο μπορεί να σε κάνει fit και υγιή! Η κολύμβηση, ποδηλασία και τρέξιμο θα σε κάνει να κάψεις θερμίδες σαν τρελός, από κάθε περιοχή του σώματός σου.
Στο Activeman μίλησε ο προπονητής- αθλητής τριάθλου, Βασίλης Κρομμύδας για το άθλημα που έχει όλο και περισσότερη ανοδική τάση στην Ελλάδα.

Ο ίδιος τονίζει, πως δεν είναι δύσκολο άθλημα, όπως φαντάζει στη αρχή, αλλά με συστηματική προπόνηση μπορεί να επιφέρει τόσο αθλητικές επιτυχίες, όσο και πολλαπλά οφέλη στη υγεία. 

Πόσο διάστημα χρειάζεται για να είμαστε έτοιμοι;

«Αν έχετε καλή φυσική κατάσταση, όπως αν προέρχεστε από κάποιο άθλημα αντοχής, μπορεί να χρειάζεται περίπου δύο μήνες. Για κάποιον που ξεκινάει τώρα το τρίαθλο θα χρειαστεί περίπου ένα εξάμηνο, αλλά φυσικά αυτό διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά και πόσο χρόνο δίνουμε στην προπόνηση μας»

Η προετοιμασία και η προπόνηση εξαρτάται ανάλογα με το επίπεδο φυσικής κατάστασης και τους στόχους που έχετε για τον αγώνα, Σύμφωνα με τον Βασίλης Κρομμύδα, μια με δύο προπονήσεις σε κάθε άθλημα θα δώσουν τα επιθυμητά αποτελέσματα στον κάθε αθλητή.

Η τακτική άσκηση μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση, την πρόληψη του καρκίνου και των καρδιακών παθήσεων, να μειώσει τον κίνδυνο της οστεοπόρωσης, και να αποτρέψει τον διαβήτη. «Το τρίαθλο, γυμνάζει όλο το σώμα, καθώς και η κολύμβηση, το ποδήλατο και το τρέξιμο είναι τρία αερόβια αθλήματα, που γυμνάζουν όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματος. Το τρίαθλο είναι μια σφαιρική γυμναστική με πολλά οφέλη»

Τι περιλαμβάνει όμως ο βασικός εξοπλισμός;

- Μαγιό
- αθλητικό ρουχισμό
- Παπούτσια τρεξίματος
- Ποδήλατο
- Κράνος ποδηλασίας

Ο προπονητής- αθλητής τριάθλου, Βασίλης Κρομίδας, τονίζει πως όσο βελτιώνεται ένας αθλητές, τόσο θα πρέπει να βελτιώνεται και ο εξοπλισμός.
Κάποια έξστρα που μπορούμε να έχουμε μαζί μας είναι τα γυαλιά κολύμβησης, στολή κολύμβησης για τις κρύες ημέρες, τριαθλητικό κορμάκι, παπούτσια τρεξίματος τριάθλου.
Να σημειωθεί, στο κολύμπι ο αθλητής πρέπει να γνωρίζει την βασική τεχνική της κολύμβησης σχετικά καλά, που είναι το ελεύθερο.

Στο ποδήλατο αυτό που παίζει ρόλο, είναι κυρίως το σωστό μέγεθος του ποδηλάτου, το πεταλάρισμα και ο τρόπος που θα στηθεί ο ποδηλάτης σ’ αυτό ώστε να παράγεται η μέγιστη δυνατή ισχύς .Η βελτίωση του τρεξίματος και της επίδοσης έρχεται μέσα από συστηματική προπόνηση.

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε τη 15λεπτη προπόνηση που σε εκτινάσσει και γυμνάζει 300 μύες! (Video)
Θες μία 15λεπτη προπόνηση που θα σου δώσει τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα; Κάνε τις παρακάτω ασκήσεις κυκλικά, όπως λέει ο δημιουργός της, Martin Rooney, personal trainer και συγγραφέας