Πόσο extreme και active είσαι για Clif Diving (Video)

Πόσο extreme και active είσαι για Clif Diving (Video)

Ένα extreme sport που πραγματικά κόβει την ανάσα, τόσο των αθλητών, όσο και των θεατών. Σκέψου να είσαι γυμνός, μόνο με το μαγιό σου και να βουτάς στο νερό από ύψος 27 μέτρων και να έχει μόλις 3 δευτερόλεπτα να φτάσεις στην επιφάνεια και να βουτήξεις! Αυτό είναι το Clif Diving ένα άθλημα καταδύσεων που δεν είναι Ολυμπιακό!

Σκέψου ότι την ώρα που ο κολυμβητής πηδά στο κενό και μέχρι την επιφάνεια του νερού φτάνει την ταχύτητα των 85 χλμ. Κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να ξέρεις πώς να βουτήξεις, αφού το παραμικρό λάθος μπορεί να σε τραυματίσει απλώς ή ακόμα και θανάσιμα!

Αν αποφασίσεις λοιπόν να γίνεις καταδύτης Clif Diving θα πρέπει να γνωρίζεις ότι υπάρχει ένα και μοναδικό πρωτάθλημα που γίνεται σε επτά αγώνες, από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, σε Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Μέση Ανατολή.

Τι χρειάζεται για να βουτήξεις από τα 30 μέτρα; Εκτός από τρέλα, παντελή άγνοια κινδύνου, χαμηλά επίπεδα αδρεναλίνης και υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης, το Cliff Diving χρειάζεται απόλυτη τεχνική. Για να μη σκάσεις σαν το καρπούζι θα πρέπει να επιβραδύνεις την πτώση στο αέρα με τη σωστή στάση σώματος, κόντρα στον αέρα που μεσολαβεί στο ενδοιάμεσο της ελεύθερης πτώσης, στη συνέχεις να ισιώσεις κάθετα προς την επιφάνεια του νερού το σώμα σου ώστε στο τέλος να καταδυθείς με τη κατάλληλη γωνία εισόδου στο νερό και να μην τραυματιστείς.

Η βαλκανική έκδοση του Cliff Diving είναι το Bridge Diving με πιο γνωστό event τις βούτες από την παλιά γέφυρα του Μόσταρ στον ποταμό Νερέτβα.

Δες το κατατοπιστικότατο βίντεο:

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...