6 λόγοι να δοκιμάσεις κάποιο δυναμικό άθλημα!

6 λόγοι να δοκιμάσεις κάποιο δυναμικό άθλημα!

Μήπως είναι καιρός να αρχίσεις κάποιο δυναμικό άθλημα; Μπορεί να λες ότι δεν είσαι βίαιος τύπος, όμως τα δυναμικά αθλήματα δεν έχουν σχέση με αυτό, μάλιστα είναι ακριβώς το αντίθετο, ενώ αποτελούν μια πρώτης τάξεως άσκηση.

Σκέψου λοιπόν αν ήρθε ο καιρός να δοκιμάσεις κάποιο δυναμικό άθλημα και δες τι μπορεί να σου προσφέρει:

1. Αποφασιστικότητα

Σου δίνει τη δύναμη της πρόθεσης, της θέλησης του καθενός να φτάσει στο στόχο του. Πηγάζει από το εσωτερικό κίνητρο του ατόμου και το ωθεί προς ένα στόχο. Εκφράζει τη δέσμευση για την «αποστολή» του αθλητή, την επιθυμία για επιτυχία. Για παράδειγμα, η ανοχή στον πόνο και η ταχύτητα εκτέλεσης είναι στοιχεία που είναι χαρακτηριστικά των αθλημάτων αυτών, και τροφοδοτούν τον αθλητή με την αποφασιστικότητα που τον διακρίνει στην καθημερινότητά του.

2. Θάρρος

Εκφράζει την ικανότητα του ατόμου να ρισκάρει, με φόβο την προσωπική του υγεία πολλές φορές, να δράσει γρήγορα μη αναλογιζόμενος τις συνέπειες. Πολλές φορές οι καταστάσεις δείχνουν να ευνοούν την αποχώρηση αλλά για τον αθλητή των πολεμικών τεχνών «αυτός που τα παρατά δεν μπορεί να γίνει νικητής και αυτός που είναι και νιώθει νικητής δεν τα παρατά ποτέ».

3. Ισορροπία

Στις πολεμικές τέχνες η ισορροπία των στοιχειών που απαιτούνται αποκτά ξεχωριστή αξία αναλογιζόμενος κανείς ότι η παραμικρή λεπτομέρεια μπορεί να κάνει τη διαφορά στον αγώνα. Ο αθλητής επιδιώκει να καλλιεργήσει όλα τα μέρη που απαρτίζουν την επιτυχημένη συμμετοχή, μαθαίνει να εστιάζει σε ό,τι σημαντικό και επικεντρώνεται στη δουλειά και τη σωστή προετοιμασία. Η αξία της περισσότερης, από άλλα αθλήματα, προσοχής στη λεπτομέρεια συνδέεται ασφαλώς με την προσπάθεια για ατομική προστασία στον αγώνα.

4. Εστίαση της προσοχής

Ο αθλητής των πολεμικών τεχνών δουλεύει την συγκέντρωση σε κάτι συγκεκριμένο, έχει μάθει να εστιάζει είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά στο κατάλληλο στοιχείο. Έτσι, του δίνεται η δυνατότητα να ενεργοποιείται με βάση την ανάγκη της κάθε περίστασης και να στοχεύει τις πληροφορίες , οι οποίες του είναι απαραίτητες.

5. Αυτοέλεγχος

Η προσπάθεια να συγκρατηθείς αναζητώντας την κατάλληλη ευκαιρία, η ενεργητικότητα την οποία προτρέπεις τον εαυτό σου να βγάλει, η αυταπάρνηση με την οποία συνεχίζεις μια δύσκολη και επίπονη μονομαχία, είναι στοιχεία που αν μη τι άλλο δηλώνουν άτομο με έλεγχο των προσωπικών του συναισθημάτων. Οι χαμηλοί τόνοι στους πανηγυρισμούς, η επιδοκιμασία και ανταλλαγή χειραψίας με τον αντίπαλο στο τέλος του αγώνα, ακόμη και όταν θέλεις να πανηγυρίσεις έντονα, σε «καλούν» να ελέγξεις τον εαυτό σου και να «μεταθέσεις» το συναίσθημά σου στην «ώρα του».

6. Ανθεκτικότητα

Είναι η δυνατότητα να αντέχεις και να ξεπερνάς τις αντιξοότητες και τον πόνο, να «σηκώνεσαι» μετά την αποτυχία με σκοπό να συνεχίσεις για την επιτυχία. Διδάσκεσαι να μην τα παρατάς, να συνεχίζεις τον αγώνα σου, στοιχείο απαραίτητο για την αντιμετώπιση της κοινωνικής και προσωπικής καθημερινότητας.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...