fbpx

Μεγάλη ψυχράδα στη μεγάλη νίκη Marquez στο gp των ΗΠΑ

Μεγάλη ψυχράδα στη μεγάλη νίκη Marquez στο gp των ΗΠΑ

Ήταν μια πολύ άνετη νίκη του Mark Marquez που όμως δεν είχε την ανάλογη ατμόσφαιρα που συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις.

Σε έναν αγώνα χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως αποδείχθηκε ο Mark Marquez πήρε μια άνετη και σημαντική νίκη, αφού κατάφερε να ξεφύγει από τον πρώτο γύρο του αγώνα, να διατηρήσει την πρωτοπορία και να κερδίσει.

Ο τερματισμός του Marquez συνοδεύτηκε από χαλαρά χειροκροτήματα με αποκορύφωμα την ψυχρότητα που ακολούθησε την τελετή απονομής με τον Marquez να πανηγυρίζει μόνος του και τους Vinalles και Iannone να τηρούν αποστάσεις, κάτι που δεν συνηθίζεται στις απονομές του MotoGP. Κάτι παρόμοιο συνέβη και στον χώρο του paddock ακόμα και στην ίδια του την ομάδα που πανηγύρισε σχετικά χαλαρά σε σχέση με άλλες φορές και σε σχέση με τη μεγάλη αυτή νίκη!

Η ψυχρότητα αυτή φαίνεται ότι είναι άμεσο επακόλουθο της συμπεριφοράς του στον αγώνα της Αργεντινής, αλλά και στα δοκιμαστικά, όπου κατάφερε και εκεί να τιμωρηθεί –πράμα σπάνιο- με στέρηση χρόνου. Παρ΄ όλα αυτά ο Marquez πέτυχε τη μεγάλη αυτή νίκη, μέσα σε ένα ιδιαίτερα ψυχρό για τον ίδιο κλίμα.

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κλίμα για τον Marquez στην ομάδα του δεν είναι και το καλύτερο μετά από όλα όσα συνέβησαν!

O Marquez πέτυχε την έκτη κατά σειρά νίκη του στη πίστα του Τέξας αλλά παραμένει στη δεύτερη θέση της γενικής βαθμολογίας πίσω από τον Dovi.

Ο Ισπανός στα μισά του πρώτου γύρου εύκολα κατάφερε να περάσει τον Ianone και τον Vinales που δεν κατάφερε να διατηρήσει το προνόμιο που του έδινε η pol.

Δυνατά μπήκε και ο Rossi που λίγο έλειψε να πέσει μετά από μια επαφή που είχε με τον Zarko, ενώ κακή εκκίνηση είχε και ο Lorenzo.

Ο Crutchlow θα μπορούσε να έχει κάποιο ρόλο στο γκρουπ των πρωτοπόρων όμως βγήκε εκτός από μια άτσαλη πτώση που είχε.
Vinales, Iannone και Rossi κατάφεραν γρήγορα να ξεχωρίσουν από το υπόλοιπο γκρουπ με τον Marquez να συνεχίζει μπροστά τον μοναχικό του αγώνα, ειδικά μετά τον έβδομο γύρο που η διαφορά των τεσσάρων δευτερολέπτων ήταν υπεραρκετή για τη μεγάλη νίκη του Ισπανού.

Με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, ο Valentino Rossi ήταν αυτός που ξεκίνησε τη δική του επέλαση από την 6η θέση που κατείχε έως τότε περνώντας διαδοχικά τον Johann Zarco και το Βρετανό αναβάτη της LCR Honda, Cal Crutchlow, πλησιάζοντας «επικίνδυνα» τον ομόσταβλό του. Έτσι και οι δύο Yamaha M1 άρχισαν να «βλέπουν» την GSX-RR του Andrea Iannone, με τον Ισπανό όμως να είναι ο μόνος από τους δύο που κατάφερε να περάσει τον «Maniac», καθώς ο «Γιατρός» άρχισε από το δεύτερο μισό του αγώνα να χάνει ρυθμό. Πιο πίσω, και με τους Alex Rins και Cal Crutclow να πέφτουν, εκτυλίχτηκε μια ενδιαφέρουσα μάχη ανάμεσα στον Andrea Dovizioso και τον Johann Zarco, με τον Ιταλό να βγαίνει τελικά ο νικητής της. Πίσω από το Γάλλο αναβάτη της Yamaha Tech 3 τερμάτισε σε έναν αθόρυβο αγώνα ο τραυματίας Dani Pedrosa ακολουθούμενος από τις δύο Ducati GP17 των Tito Rabat και Jack Miller και τη GP-01 της Aprilia του Aleix Espargaro, οι οποίοι και πέρασαν στους τελευταίους γύρους έναν απογοητευτικό σε έναν ακόμα αγώνα, Jorge Lorenzo.