fbpx

Γιατί ο Τζόκοβιτς άφησε τον εαυτό του να ξευτιλιστεί με αυτό τον τρόπο!

Γιατί ο Τζόκοβιτς άφησε τον εαυτό του να ξευτιλιστεί με αυτό τον τρόπο!

Γιατί ο Τζόκοβιτς άφησε τον εαυτό του να ξευτιλιστεί με αυτόν τον τρόπο ερχόμενος σε σύγκρουση με την κυβέρνηση και τους νόμους μιας χώρας που είναι από τις μεγαλύτερες στον κόσμο;

Μία εξήγηση θα ήταν το μεγάλο χρηματικό έπαθλο και οι απαιτήσεις των χορηγών του. 1,7 εκ. είναι το έπαθλο του Australian Open που ομολογουμένως ήταν το φαβορί. Μία άλλη εξήγηση ίσως είναι η και η θέση του στην παγκόσμια κατάταξη ενώ ο Σέρβος δεν θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον 21ο τίτλο Grand Slam στην καριέρα του.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Βόσνιος γκουρού και οι θεωρίες συνωμοσίας που πιστεύει ο αντιεμβολιαστής Τζόκοβιτς

 

Το πιθανότερο όμως δεν είναι καμία από τις αιτίες είναι ο λόγος που ο σέρβος πρώτος στον κόσμο τενίστας άφησε τον εαυτό του να εκτεθεί σε τέτοιο εξευτελισμό!

Όπως είναι γνωστό οι Αρχές της Αυστραλίας έστειλαν τον Νόβακ Τζόκοβιτς… σπίτι του και ο Σέρβος κορυφαίος τενίστας απελαύνεται, δηλώνοντας απογοητευμένος, αλλά και έτοιμος να αποχωρήσει. Με απόφασή του το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας ακύρωσε οριστικά την βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Τι είναι άραγε αυτό που τον οδήγησε σε αυτή την αλληλουχία αποτυχημένων και καταστροφικών αποφάσεων για το γόητρο του;

Λίγο μετά τη δικαστική του ήττα, ο Νόβακ Τζόκοβιτς δήλωσε απογοητευμένος από την απόφαση απέλασης του κι έτοιμος να συνεργαστεί με τις Αρχές, για να φύγει από τη χώρα.

«Θα ήθελα να κάνω μια σύντομη δήλωση για να αναφερθώ στα αποτελέσματα της σημερινής ακρόασης του Δικαστηρίου. Τώρα θα αφιερώσω λίγο χρόνο για να ξεκουραστώ και να αναρρώσω, προτού κάνω περαιτέρω σχόλια πέρα από αυτό. Είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος με την απόφαση του Δικαστηρίου να απορρίψει την αίτησή μου για δικαστικό έλεγχο της απόφασης του Υπουργού να ακυρώσει τη βίζα μου, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορώ να μείνω στην Αυστραλία και να συμμετάσχω στο Australian Open.

Σέβομαι την απόφαση του Δικαστηρίου και θα συνεργαστώ με τις αρμόδιες αρχές για την αναχώρησή μου από τη χώρα.

Νιώθω άβολα που υπήρξα επίκεντρο των τελευταίων εβδομάδων και ελπίζω ότι όλοι τώρα μπορούμε να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι και το τουρνουά που αγαπώ. Θα ήθελα να ευχηθώ στους παίκτες, τους υπεύθυνους του τουρνουά, το προσωπικό, τους εθελοντές και τους φιλάθλους ότι καλύτερο για το τουρνουά.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους φίλους, την ομάδα, τους υποστηρικτές, τους φιλάθλους και τους Σέρβους συμπολίτες μου για τη συνεχή υποστήριξή σας. Ήσασταν όλοι μια μεγάλη πηγή δύναμης για μένα».

 

Το τεράστιο ποσό που θα πληρώσει στους Αυστραλούς

Και δεν είναι μόνο το γόητρο ή το έπαθλο του τουρνουά. Ο Σέρβος θα πληρώσει και ένα όχι ευκαταφρόνητο, ακόμα και για το ίδιο, ποσό στο Αυστραλιανό κράτος.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ομοσπονδιακού δικαστηρίου, ο Τζόκοβιτς θα πληρώσει και τα δικαστικά έξοδα, τα οποία αντιστοιχούν σε ένα τεράστιο ποσό ακόμα και για το βεληνεκές του πρώτου στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο Σέρβος θα βάλει.. βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού θα πρέπει να δώσει περίπου 500.000 ευρώ για δικαστικά έξοδα. Σε αυτό το ποσό, δεν υπολογίζεται και η αμοιβή των δικηγόρων που των εκπροσώπησαν.

 

Γιατί όμως το έκανε;

Για κάθε λογικό άνθρωπο, όπως και για άλλους αθλητές που δεν είχαν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊου, ο Τζόκοβιτς θα έπρεπε να εγκαταλείψει την Αυστραλία από την πρώτη στιγμή που του απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα  και λόγο του εύρους του να κινηθεί νομικά εναντίον της διοργάνωσης που τον δέχτηκε παρά τη νομοθεσία της Αυστραλίας.

Όμως δεν το έκανε και προτίμησε να εμπλακεί σε έναν εκ προοιμίου χαμένο δικαστικό αγώνα με τη χώρα που θα τον φιλοξενούσε. Γιατί άραγε το έκανε;

Η απλή εξήγηση είναι η σέρβικη νοοτροπία. Ξεροκεφαλιά την χαρακτηρίζουμε στη χώρα μας. Το εγώ και το συναίσθημα μπαίνει πάνω από τη λογική. Είναι μια νοοτροπία που διακατέχει τους Σέρβους από αιώνες και είναι υπεύθυνη δια τα δεινά που έχει υποφέρει η χώρα αυτή. Δεν είναι τυχαίο ότι η αδιαλλαξία και η ξεροκεφαλιά του Μιλόσεβιτς και της κυβέρνησης του οδήγησαν στην διάλυση της ενιαίας Γιουσκοσλαβίας.

Σε αυτή σέρβικη νοοτροπία η λέξη λογική δεν έχει καμία θέση. Γι αυτό ίσως και ο Τζόκοβιτς μπλέχτηκε σε αυτή την περιπέτεια ξευτιλίζοντας το γόητρο του.

 

Πήγε Ισπανία για ξεκούραση!

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αναχώρησε με πτήση της Emirates για το Ντουμπάι αφού έχασε τη μάχη για να παραμείνει στην Αυστραλία να αγωνιστεί στο Open.

Ο Σέρβος τενίστας στις πρώτες του δηλώσεις του μετά την απόφαση της απέλασης, ξεκαθάρισε ότι αυτή τη στιγμή το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να ξεκουραστεί μετά από το «Γολγοθά» που χρειάστηκε να περάσει.

Η διευθύντρια της ανεξάρτητης ιστοσελίδας The Pavlovic, Ksenija Pavlovic McAteer, ανέφερε ότι ο Σέρβος τενίστας, δεν θα παραμείνει στο Ντουμπάι καθώς από εκεί θα μεταβεί στην Μαρμπέγια της Ισπανίας, ώστε να βρεθεί μαζί με την σύζυγό του Γιελένα Ρίστιτς.

Ωστόσο, όπως υποστηρίζεται από το δημοσίευμα ο Τζόκοβιτς θα επιστρέψει στην πατρίδα του σε περίπου δέκα ημέρες, προκειμένου να ξεκινήσει ξανά προπονήσεις.