fbpx

Έφυγε ο Κώστας που έκανε τους άντρες να τον… «ζηλεύουν» και τις γυναίκες να τον αγαπάνε!

Έφυγε ο Κώστας που έκανε τους άντρες να τον… «ζηλεύουν» και τις γυναίκες να τον αγαπάνε!

Και ποιος άντρας δεν είχε αναφερθεί στον Κώστα Βουτσά και τις γυναίκες της ζωής του; Ποιος δεν ξεστόμισε ποτέ μια από τις μεγάλες ατάκες του, από το «μπόινγκ» μέχρι το «έχω και κότερο πάμε μια βόλτα».

Ο άνθρωπος αυτός, ο ηθοποιός που μας έκανε όλους να γελάμε, αλλά και να κλαίμε, δεν είναι πια εδώ. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 χρονών μία μέρα πριν την επέτειο του τελευταίου του γάμου!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατι ο Κερκ Ντάγκλας δεν άφησε ούτε σεντ στον γιό του !

 

Ο άνθρωπος που σκόρπισε δεκαετίες γέλιου στους Έλληνες μέσα από τις ταινίες αλλά και τη θεατρική του παρουσία εισήχθη στο νοσοκομείο στις 7 Φεβρουαρίου με λοίμωξη του αναπνευστικού και σημαντική καρδιακή και αναπνευστική δυσλειτουργία.

 

 

Οι θεράποντες ιατροί προχώρησαν στη διασωλήνωσή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, όπου υποστηρίχθηκε μηχανικά η αναπνοή του.

 

 

Τελικώς, όμως, ο «αιώνιος έφηβος» Κώστας Βουτσάς δεν τα κατάφερε, καταλήγοντας σήμερα τα ξημερώματα.

Ο Κώστας Βουτσάς ήταν ένας από τους σπουδαίους ηθοποιούς της χώρας μας, τον οποίο το κοινό αγκάλιασε ένθερμα και του χάρισε πολλές φορές το χειροκρότημα.

 

 

Η πορεία του στην υποκριτική ήταν σημαντική, με πολλές θεατρικές παραστάσεις, cinema, και τηλεόραση. Οι ρόλοι του αγαπήθηκαν, όμως δεν ήταν μόνο αυτοί που ένιωσαν την αποδοχή και την απήχηση, αλλά και ο ίδιος ο Κώστας Βουτσάς ως άνθρωπος και άντρας.

Όμως αυτό που έκανε τους άντρες να … «ζηλεύουν» η σχέση του με τις γυναίκες. Ο Βουτσάς ήταν γυναικοκατακτητής αφού πολλές ήταν εκείνες που ερωτεύτηκαν την προσωπικότητά του και το ταπεραμέντο του.

 

 

Η δημοφιλής ηθοποιός Σπεράντζα Βρανά γνώρισε τον Κώστα Βουτσά το 1959, και οι δυο τους έγιναν ζευγάρι, ενώ η σχέση τους ήταν αρκετά θυελλώδης, κάτι που κι η ίδια Σπεράντζα Βρανά είχε εξομολογηθεί στο βιβλίο της «Τολμώ».

Αν και έφτασαν κοντά στον γάμο τελικά ο δεσμός τους δεν είχε καλή έκβαση, αφού επέλεξαν να χωρίσουν έπειτα από 4,5 χρόνια σχέσης. Οι καβγάδες, η ζήλεια και οι διαπληκτισμοί τους οδήγησαν στον οριστικό χωρισμό: «Η σχέση μας πέρασε από πολλά στάδια. Μέχρι ξύλο έπεσε στον πρώτο μας μεγάλο καβγά», είχε αποκαλύψει στο βιβλίο της.

 

 

Ο Κώστας Βουτσάς, όπως είναι γνωστό, έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές ταινίες με την ηθοποιό Μάρθα Καραγιάννη. Οι δυο τους, μάλιστα, έχουν υποδυθεί και το ζευγάρι, με δημοσιεύματα να τους θέλουν και στην πραγματικότητα μαζί. Ωστόσο, αυτό δεν είχε επιβεβαιωθεί ποτέ από τους δυο τους. Μάλιστα, ο ηθοποιός είχε αναφέρει σε συνέντευξή του: «Δεν είχα κάτι μαζί της. Μόνο φίλοι. Πάντα θα είμαστε φίλοι».

 

 

Ο δημοφιλής ηθοποιός, όμως, μπήκε και στον έγγαμο βίο, και δεν του «χαρίστηκε». Ο πρώτος του γάμος ήταν με την Έρρικα Μπρόγιερ, με την οποία απέκτησαν την Σάντρα, ενώ στην τελευταία της συνέντευξη στην εκπομπή «Ελένη» είχε εξομολογηθεί για εκείνον.

Μετά ακολούθησε ο γάμος του με τη Θεανώ Παπασπύρου και μαζί απέκτησαν την Θεοδώρα και τη Νικολέτα. Οι γάμος τους όμως έκανε τον κύκλο του κι εκείνος γνώρισε και παντρεύτηκε την Εύη Καραγιάννη, ενώ μάλιστα μεγάλωσε το παιδί της, τον ηθοποιό Άνθιμο Ανανιάδη, με στοργή όπως εκείνη έχει πει και θα του είναι ευγνώμων γι’ αυτό: «Του είμαι ευγνώμων που τον έχει μεγαλώσει» είχε πει η ίδια.

 

 

Κι αυτός ο κύκλος έκλεισε για εκείνον, αλλά γρήγορα άνοιξε ο επόμενος, καθώς ερωτεύτηκε την κατά 47 χρόνια νεότερή του Αλίκη Κατσαβού. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1015 και παντρεύτηκαν το 2016, ενώ το ίδιο έτος ήρθε στον κόσμο ο γιος τους Φοίβος.

Αν και πολλοί ήταν εκείνοι που σχολίασαν τη διαφορά ηλικίας, λες και έχει ο οποιοσδήποτε δικαίωμα να κριτικάρει την απόφαση και τις επιθυμίες ενός συνανθρώπου του, όταν προφανώς και δεν είναι βλαβερές για το κοινωνικό σύνολο, ο Κώστας Βουτσάς είχε εξηγήσει γιατί έκανε έναν ακόμη γάμο:  «Ήθελα να παντρευτώ την Αλίκη από την πρώτη μέρα που τη γνώρισα. Όταν κάναμε σχέση και είδα τι άνθρωπος είναι, πόσο με φροντίζει και με αγαπά, βεβαιώθηκα ότι αυτή τη γυναίκα θέλω να την παντρευτώ».

 

 

Ο ηθοποιός έζησε μια ζωή γεμάτη. Μια ζωή γεμάτη επαγγελματικές επιτυχίες, χαρές, ευχάριστες στιγμές, αλλά και δύσκολες. Βίωσε τη συντροφικότητα, την πατρότητα, έγινε παππούς και άφησε πίσω του σημαντικό έργο.

Η βιογραφία του Κώστα Βουτσά ήταν τόσο πλούσια όσο και όλη του η ζωή και καριέρα.

Δεκαετίες στο επάγγελμα του ηθοποιού, ο Βουτσάς ερμήνευσε εκατοντάδες ρόλους, σε θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση. Μυθιστορηματική ήταν όμως όλη του η ζωή: Πριν γίνει ηθοποιός πουλούσε τσιγάρα, έκανε τέσσερις γάμους και έγινε ξανά πατέρας στα 84 του χρόνια, ενώ ακόμη και το όνομά του προέκυψε «κατά τύχη»!

Ο Κώστας Βουτσάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1931, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (31 Δεκεμβρίου). Η οικογένειά του ζούσε φτωχικά ενώ δεν είχαν καν σπίτι, αλλά έμεναν σε ένα μαγαζί στο Βύρωνα όπου είχαν καλύψει τη βιτρίνα για να μην τους βλέπουν οι περαστικοί.

 

 

Οι γονείς του είχαν κι άλλο παιδί που το έλεγαν Κώστα και το είχαν χάσει από δάγκειο πυρετό, σε ηλικία 6 ετών. Έτσι, όταν απέκτησαν κι άλλο παιδί του έδωσαν το όνομα του αδελφού του που δεν γνώρισε ποτέ.

Το επίθετό του ήταν κανονικά Σαββόπουλος. Κώστας Σαββόπουλος θα λεγόταν αν δεν είχε επικρατήσει το «Βουτσάς» λόγω του παππού του που έφτιαχνε και βαρέλια τα οποία ονομάζονταν «βουτσιά». Ένας θιασάρχης είχε προτείνει μάλιστα στον Βουτσά να αλλάξει το επίθετό του σε Βέσελης, αλλά αυτός αρνήθηκε.

Μετά τα δύσκολα χρόνια στην Αθήνα, η οικογένεια μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη όπου τα πράγματα έγιναν λίγο καλύτερα. Παρόλα αυτά, ακόμη και τότε ο Κώστας Βουτσάς και τα αδέλφια του έκαναν διάφορες μικροδουλειές για να επιβεβαιώσουν. Μεταξύ άλλων, πουλούσε τσιγάρα στους δρόμους.

Τα χρόνια του Εμφυλίου, ο Κώστας Βουτσάς είχε οργανωθεί στα «Αετόπουλα» και μοίραζαν προκηρύξεις στους κινηματογράφους, εκεί που κάποτε ο ίδιος επρόκειτο να μεγαλουργήσει.

Αρχικά σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου απ’ όπου αποφοίτησε το 1953 και αρχικά έκανε δουλειές σε παραστάσεις περιπλανώμενων θιάσων, τα γνωστά μπουλούκια.

Αποφασισμένος να αναζητήσει μια καλύτερη τύχη, παίρνει το τρένο για την Αθήνα. Στην πρωτεύουσα θα χρειαστεί να δώσει τρεις φορές εξετάσεις για να πάρει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος που ήταν απαραίτητη για τους ηθοποιούς.

Σύμφωνα μάλιστα με περιγραφές του ίδιου, ένα μέλη της επιτροπής του είπε πως δεν κάνει για το θέατρο και τον συμβούλεψε να πάει να εργαστεί σαν υπάλληλος τράπεζας!

Ευτυχώς, δεν τον άκουσε και από κει και πέρα ο δρόμος προς την απόλυτη καταξίωση είχε ανοίξει.

Καλό ταξίδι στον αιώνιο έφηβο!