fbpx

Αν σε …τρώνε τα γένια σου, μόνο έτσι μπορείς να ανακουφιστείς

Αν σε …τρώνε τα γένια σου, μόνο έτσι μπορείς να ανακουφιστείς

Σου αρέσει να έχεις γένια ή απλά σου πάνε, όμως αυτή η ρημάδα η φαγούρα μερικές φορές σε τρελαίνει..

Υπάρχουν δύο λύσεις! Η να τα ξυρίσεις ή να διαβάσεις τις επόμενες γραμμές μήπως βρεις τη λύση.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτός είναι ο χειρότερος εχθρός για τα μαλλιά σου!

 

Η φαγούρα στα γένια μπορεί να κυμαίνεται από ήπια έως σοβαρή, μπορεί να είναι εύκολο να αγνοηθεί και να υποχωρήσει μόνη της, ή μπορεί να είναι πολύ ενοχλητική και να απαιτεί ιατρική περίθαλψη.

Δες τι παίζει:

 

  1. Φρόντισε το πρόσωπο σου να είναι καθαρό

Το τακτικό πλύσιμο της γενειάδας και του προσώπου απομακρύνει τις βρωμιές και τα βακτηρίδια. Εξασφαλίζει επίσης ότι το δέρμα δεν γίνεται πολύ λιπαρό. Να πλένετε τα γένια και το πρόσωπό σας κάθε μέρα με χλιαρό νερό και καθαριστικό προσώπου.

 

  1. Κάνε συχνά ντουζ

Κάντε ντους καθημερινά, ή κάθε δεύτερη μέρα. Μην χρησιμοποιείτε υπερβολικά ζεστό νερό και μην παραμένετε πολύ ώρα στο μπάνιο, ή στο ντους.

 

  1. Περιποιήσου την…

Η περιποίηση των τριχών στα γένια θα τα κάνει πιο μαλακά και δεν θα ερεθίζουν πολύ το δέρμα. Βάλτε έλαια jojoba, ή argan που ενδείκνυνται για καλή διατήρηση της γενειάδας.

 

  1. Απέφυγε τα χημικά

Κατά το ξύρισμα ή το κόψιμο της γενειάδας, προσπαθήστε να μην χρησιμοποιείτε αφρούς, λοσιόν και άλλες ουσίες, που περιέχουν σκληρά χημικά. Επιλέξτε μια φυσική εναλλακτική λύση.

 

  1. Άφησε τις τρίχες να μεγαλώσουν

Όταν αφήνετε γένια, αφήστε τις τρίχες να μεγαλώσουν πέρα ​​από το θυλάκιο. Αυτό θα μειώσει τους κινδύνους ερεθισμού και βλάβης των τριχοθυλακίων.

 

  1. Μάθε αν είναι δερματικό πρόβλημα

Εάν η αιτία για την φαγούρα στα γένια είναι μια υποκείμενη δερματική πάθηση, ο δερματολόγος σας μπορεί να σας συνταγογραφήσει φάρμακα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

 

ΠΗΓΗ: medicalnewstoday.com