fbpx

Αυτές είναι 12 τροφές που αν τις συνδυάσεις καίς λίπος

Αυτές είναι 12 τροφές που αν τις συνδυάσεις καίς λίπος

Οι συνδυασμοί τροφών βοηθούν στο κάψιμο του λίπους σε συνδυασμό βέβαια με την προπόνηση και την σωστή διατροφή. Υπάρχουν 12 τροφές που αν τις συνδυάσεις σωστά τότε έχεις γεύματα ή σνακ που θα βοηθήσουν στο κάψιμο λίπους.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε αν το καστανό ή λευκό ρύζι είναι πιο κατάλληλο για τη διατροφή σου

 

Δες ποιες είναι αυτές οι τροφές και οι συνδυασμοί τους:

 

  1. Τόνος με Τζίντζερ: Το «πάντρεμα» τόνου φρέσκου ή σε κονσέρβα με το τζίντζερ ωφελεί σημαντικά στο κάψιμο λίπους. Το τζίντζερ επιταχύνει την γαστρική εκκένωση η οποία με τη σειρά της βοηθά στη μείωση του «φουσκώματος» Παράλληλα μπλοκάρει συγκεκριμένα γονίδια και ένζυμα στο σώμα τα οποία προκαλούν φλεγμονές και φέρνουν επίσης «φούσκωμα» στην περιοχή. Ο τόνος τώρα χάρη σε ένα ωμέγα-3 λιπαρό οξύ που περιλαμβάνει το Εικοσιδιεξαενοϊκό οξύ μπλοκάρει την έκκριση συγκεκριμένων χημικών που συνδέονται με το στρες και προκαλούν συσσώρευση λιπώδους ιστού στο στομάχι. Επίσης σταματά το μεγάλωμα των λιποκύτταρων στην περιοχή της κοιλιάς.
  2. Σπανάκι με λάδι αβοκάντο: Για τη διατροφική αξία του αβοκάντο είναι σημαντική όμως και το σπανάκι δεν πάει πίσω για τον άφθονο σίδηρο και τις ίνες που προσφέρει. Ο συνδυασμός λοιπόν της δημοφιλούς αυτής «πρασινάδας» με το λάδι που βγαίνει από το αβοκάντο μπορεί να κάνει θαύματα. Το συγκεκριμένο λάδι βγαίνει από πεπιεσμένα αβοκάντο και είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά τα οποία κάνουν καλό στην καρδιά βελτιώνουν τη χοληστερόλη και καταπολεμούν την πείνα. Επίσης περιέχει βιταμίνες Β και Ε και Κάλιο το οποίο βοηθά στη μείωση του «φουσκώματος». Το σπανάκι λόγο του μεγάλου όγκου του αλλά των ελάχιστων θερμίδων που έχει σας «γεμίζει» χωρίς να παχαίνει.
  3. Καλαμπόκι με φασόλια: Μια θερμιδικά περιορισμένη διατροφή η οποία περιλαμβάνει τέσσερις εβδομαδιαίες μερίδες πρωτεΐνης και ινών από όσπρια όπως τα φασόλια είναι πολύ πιο αποτελεσματική από μια διατροφή η οποία δεν περιλαμβάνει φασόλια. Ο συνδυασμός φασολιών με καλαμπόκι τώρα βοηθά την ενίσχυση της απώλειας βάρους καθώς το καλαμπόκι όπως και οι μπανάνες περιέχει ένα συγκεκριμένο άμυλο το οποίο… παρακάμπτει την πέψη και «μπλοκάρει» το σώμα από το να απορροφήσει έναν αριθμό θερμίδων και να τις μετατρέψει σε γλυκόζη. Η τελευταία έχει την τάση να αποθηκεύεται σαν λίπος αν δεν την «κάψουμε».
  4. Πεπόνι με κόκκινα σταφύλια: Το πεπόνι είναι φυσικό διουρητικό και πολεμά την κατακράτηση υγρών. Τα κόκκινα σταφύλια περιέχουν ένα αντιοξειδωτικό που ονομάζεται ανθοκυανίνη το οποίο περιορίζει τη δράση των γονιδίων που αποθηκεύουν λίπος. Κάπως έτσι αυτό το «ντουέτο» δημιουργεί ένα νοστιμότατο επιδόρπιο ιδανικό για απώλεια βάρους.
  5. Κοτόπουλο με Πιπέρι Καγιέν: Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη όπως τα πουλερικά δεν προκαλούν απλά κορεσμό κάνοντάς μας να νοιώθουμε περισσότερο χορτασμένοι με μικρότερη ποσότητα αλλά βοηθούν και στο να τρώμε λιγότερο στα επόμενα γεύματα. Η προσθήκη του έξτρα καυτερού πιπεριού καγιέν δίνει έξτρα βαθμούς στην μάχη για το κάψιμο λίπους χάρη στην ουσία καψαϊκίνη η οποία βρίσκετε στις καυτερές πιπεριές και έχει αποδειχθεί πως μειώνει την όρεξη και ενισχύει την ικανότητα του σώματος να μετατρέπει την τροφή σε ενέργεια. Επίσης η καθημερινή κατανάλωση καυτερού πιπεριού επιταχύνει την καύση του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς.
  6. Καρπούζι με φέτα: Είναι o πλέον κλασικός συνδυασμός που εκτός από γευστικός είναι πολύ σημαντικός τόσο για την υγεία. Το καρπούζι αποτελείται σε ποσοστό 91″,”45% από νερό ενώ περιέχει μεγάλη ποσότητα λυκοπενίου. Είναι επίσης πλούσιο σε Β6, Α και C. Το τυρί φέτα αποτελείται επίσης σε μεγάλο ποσοστό από νερό 52,9.00%,” ενώ είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες. Το καρπούζι περιέχει ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό το λυκοπένιο το οποίο παρέχει αντιοκαρκινική δράση στον οργανισμό ενώ αν συνδυαστεί με τη φέτα διευκολύνει τη μεταφορά λιποδιαλυτών βιταμινών και αξιοποιεί πλήρως την ποσότητα λυκοπενίου του καρπουζιού. Με απλά λόγια δεν επιβαρύνεις τον οργανισμό σου με βαριά φαγητά και πολλές θερμίδες ενώ του δίνεις σημαντικές θρεπτικές ουσίες και τον βοηθάς στην καύση λίπους.