fbpx

Δες το πιο ονειρεμένο, ίσως, διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης!

Δες το πιο ονειρεμένο, ίσως, διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης!

Η  Θεσσαλονίκη κρύβει αμέτρητες εκπλήξεις, οι οποίες καταφέρνουν να αφομοιώνονται στο εσωτερικό της και να αναδεικνύονται συνεχώς στα αρχιτεκτονικά και επιβλητικά κτίρια που την περικλείουν. Ένα από αυτά είναι και η πρόσφατα ανακαινισμένη κατοικία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, με φανταστική θέα στο Θερμαϊκό.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες πως είναι το «διαμάντι» εκατομμυρίων του Μαίναλου που …πωλείται

 

Πρόκειται για το μοναδικό έργο ανακαίνισης ενός διαμερίσματος ορόφου, με επιφάνεια περίπου 135 m2 στην παλιά παραλία της πόλης. Η ανακαίνιση ανταποκρίνεται στις ανάγκες τριμελούς οικογένειας και περιλαμβάνει τους εξής χώρους: σαλόνι, κουζίνα, wc επισκεπτών, master bedroom, παιδικό δωμάτιο και μπάνιο.

 

 

Τα υφιστάμενα μαρμάρινα δάπεδα αποτέλεσαν τον καμβά για τη διαμόρφωση μιας νέας οικογενειακής κατοικίας με διακριτές λειτουργικές ενότητες, αλλά κι ενιαία αισθητική. Ο κύριος χώρος του σαλονιού διαθέτει εξαιρετική θέα στη θάλασσα, γεγονός που αποτέλεσε το έναυσμα για τον εμπλουτισμό του χώρου με ρέουσες ενότητες διαφορετικών χρήσεων όπως: καθιστικός χώρος, τραπεζαρία και γραφείο. Στον ανεξάρτητο χώρο της κουζίνας εντείνεται η αίσθηση της συνέχειας μέσω των λευκών τόνων και ενός παραθύρου, το οποίο επικοινωνεί με το σαλόνι και έχει ανεμπόδιστη θέα προς το απέραντο γαλάζιο.

 

 

Οι ξύλινες επενδύσεις σε οροφές και τοιχοποιίες, όπως κι αυτές που είναι μέρος της επίπλωσης και των τοιχοποιιών με πλακάκια μεγάλων διαστάσεων, οι μεταλλικές λεπτομέρειες και η χρωματική ενοποίηση δημιουργούν ένα ενιαίο αφήγημα στο χώρο που υμνεί το σύγχρονο interior design. Οι ποικιλία φωτιστικών -κρεμαστά φωτιστικά, σποτ, απλίκες και κρυφός φωτισμός εισάγουν νέα εναλλακτικά σενάρια φωτισμού στο εσωτερικό. Επιπλέον, οι επιλογές των υφασμάτων στη διακόσμηση δένουν αρμονικά με την επίπλωση, ενώ προσφέρουν εναλλαγές ως προς την υφή και τη χρήση.

 

 

Το χρώμα του μόλυβδου κι οι απαλές γκρίζες αποχρώσεις σε συνδυασμό με την υπέροχη υφή του ξύλου δημιουργούν την τέλεια σύνθεση ενός μοντέρνου urban χώρου, ο οποίος μπορεί άνετα να αποτελέσει σημείο έμπνευσης για οποιαδήποτε διακοσμητική παρέμβαση. Άνετοι καναπέδες που ξεχωρίζουν για τον πρωτότυπο σχεδιασμό τους κάνουν τη διαφορά στο χώρο, ενώ οι εντυπωσιακές και καλά μελετημένες λεπτομέρειες στο interior design αναγάγουν την κατοικία σε αρχιτεκτονικό αριστούργημα.

 

 

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Aspasia Taka Architects ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2006 από την Ασπασία Τάκα | MSc Αρχιτέκτων Μηχανικό ΑΠΘ. Το Νοέμβριο του 2013 ιδρύεται το παράρτημα του αρχιτεκτονικού γραφείου στο Dubai, Aspasia Taka Architects Creative Lab Middle East, το οποίο αποτελεί ένα σημείο αναφοράς ως προς τη στρατηγική εκτέλεση έργων μεγάλου βεληνεκούς σε μια κομβική τοποθεσία. Η ομάδα αποτελείται από αρχιτέκτονες, interior designers, πολεοδόμους, project managers και χρηματοοικονομικούς σύμβουλους και προσεγγίζουμε το κάθε έργο σε όλες του τις κλίμακες και τις προοπτικές.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Aspasia Taka Architects έχει τιμηθεί με το βραβείο International Property Awards στην κατηγορία “European Hotel Interior” με το έργο “Thalassokipos Sea View Studios and Suites” το 2015 και με το έργο “Miraggio Thermal Spa Resort” το 2017.

Οι Aspasia Taka Architects επίσης βραβεύονται τον προσεχή Φλεβάρη για το German Design Award 2019!

Το γραφείο αναπτύσσει και διαχειρίζεται έργα πολλαπλών κατηγοριών και κλιμάκων, με ολιστική αντιμετώπιση του σχεδιασμού και της κατασκευής από την αρχική ιδέα έως και τις turn-key λύσεις, με γνώμονα τις απαιτήσεις και τις ανάγκες του εκάστοτε έργου και πελάτη. Επιπλέον, παρέχει υπηρεσίες μελετών νέων ή υφιστάμενων κτιρίων, καθώς και εσωτερικών χώρων, με έμφαση σε χώρους φιλοξενίας όπως ξενοδοχεία, χώρους εστίασης και αναψυχής, χώρους συνάθροισης κοινού, συνεδριακά κέντρα και spa, σε εμπορικές δραστηριότητες και σε ιδιωτικές κατοικίες.

Μάλιστα, διαθέτει πλήρεις υπηρεσίες μελετών εφαρμογής ή και σχεδιασμού επίπλων και ειδικών αντικειμένων, με βάση τις απαιτήσεις του χώρου και το επιθυμητό αισθητικό αποτέλεσμα.

 

Φωτογραφίες: Nikos Vavdinoudis – Christos Dimitriou / studiovd.gr