fbpx

Αν θέλεις να αποκτήσεις το τέλειο σώμα αυτές είναι οι σωστές αναλογίες

Αν θέλεις να αποκτήσεις το τέλειο σώμα αυτές είναι οι σωστές αναλογίες

Χτίζεις με κόπο το σώμα σου και φυσικά θέλεις να είναι τέλειο όποιον σωματότυπο και αν έχεις.

Για να μάθεις λοιπόν πως θα το κάνεις, πρέπει να …μετρήσεις και να εστιάσεις την προπόνηση σου σε αυτά τα μέτρα. Τι να μετρήσεις; Τι αναλογίες που πρέπει να έχει ένα μοντέλο, αριθμοί που φυσικά και δεν βγήκαν τυχαία.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 14 tips που σου φτιάχνουν τη διάθεση και σε κάνουν να κάνεις κορμί

 

Δες λοιπόν ποιες είναι οι αναλογίες των μοντέλων και αντέγραψε τις στο κορμί σου:

 

  • Στήθος

Το ευρύ, προτεταμένο ανδρικό στέρνο συμβολίζει υπεροχή, δύναμη και σεβασμό. Η ανάπτυξη των θωρακικών μυών με τις κατάλληλες ασκήσεις στήθους μπορεί να τονίσει αυτό το χαρακτηριστικό, ακόμη και σε άνδρες οι οποίοι δεν είναι προικισμένοι σκελετικά. Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Χρόνινγκεν στην Ολλανδία αναφέρουν: το στήθος σου θα πρέπει να είναι ακριβώς το διπλάσιο της περιφέρειας ενός από τους δυο μηρούς σου. Και κάθε ένας από τους μηρούς σου θα πρέπει να είναι 1,75 φορές μεγαλύτερος από το αντίστοιχο γόνατο.

 

 

  • Ώμοι

Πάνω από δώδεκα μυς συνθέτουν το μέγεθος των ώμων σου(ανάμεσά τους οι δελτοειδείς και οι τρικέφαλοι). Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ίδιας μελέτης, οι Ολλανδοί επιστήμονες από το Χρόνινγκεν αναφέρουν: οι άνδρες με αναλογία μέσης προς ώμο 60%, φαίνονται δύο φορές ελκυστικότεροι στις γυναίκες, απ’ ό,τι οι άνδρες με αναλογίες που είναι κάτω (40-50%) ή πάνω (70-80%) από αυτό το όριο.

 

  • Μέση

Τις ιδανικές διαστάσεις ανδρικής μέσης, τις βρήκαν οι ειδικοί του πανεπιστημίου του Τέξας:  Η περιφέρειας της μέσης σου οφείλει να είναι σχεδόν 85% της περιφέρειας που περικλείει τη λεκάνη και τους γοφούς.

 

 

  • Γοφοί

Το λίπος εκεί πρέπει να θεωρείται άγνωστη λέξη. Όσο πιο μυώδεις και σφιχτοί είναι οι ανδρικοί γλουτοί, τόσο τα παντελόνια θα εφαρμόζουν τέλεια. Σύμφωνα με μελέτη της Πολυτεχνικής Σχολής του Χονγκ Κονγκ: οι γυναίκες προτιμούν τους άνδρες με αναλογία μέσης-ισχίων της τάξεως του 90%.

 

  • Πόδια

Το μήκος του μηρού (ξεκινάς μετρώντας από ισχίο μέχρι την επιγονατίδα) πρέπει να μην είναι πάνω από 55% του μήκους της κνήμης (από την επιγονατίδα έως τον αστράγαλο). Και η περιφέρεια του γαστροκνήμιου δεν πρέπει να ξεπερνά το 75% της περιφέρειας του συνόλου των μηριαίων μυών σου.