fbpx

Έτσι θα διαλέξεις σωστά την επόμενη ασφαλιστική σου για να μην έχεις εκπλήξεις!

Έτσι θα διαλέξεις σωστά την επόμενη ασφαλιστική σου για να μην έχεις εκπλήξεις!

Μπορεί να έχεις διαλέξει την πιο φτηνή ασφαλιστική δεν είσαι όμως σίγουρος ότι θα ανταποκριθεί την στιγμή που την χρειάζεσαι;

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα προστατευτείς από τον κορωνοϊό στο αυτοκίνητο σου

 

Δυστυχώς όμως αν η ασφαλιστική είναι καλή το ανακαλύπτουμε συνήθως όταν γίνει η ζημιά. Για να μην το ανακαλύψεις και εσύ με αυτόν τον άχαρο τρόπο δες πως θα επιλέξεις τη νέα σου ασφαλιστική:

 

Η αξιοπιστία της εταιρείας

Πριν επιλέξεις νέα ασφάλεια, σιγουρέψου για την αξιοπιστία της. Είναι πολλά χρόνια στον χώρο των ασφαλειών; Είναι μεγάλη εταιρεία και οικονομικά φερέγγυα; Θα είναι ταλαιπωρία για εσένα μια μικρή ασφαλιστική να δηλώσει πτώχευση στα μέσα της περιόδου και μείνεις ξεκρέμαστος χωρίς ασφαλιστική κάλυψη.

 

Οδική βοήθεια

Βεβαιώσου ότι η ασφάλεια που θα επιλέξεις καλύπτει και την χρήση οδικής βοήθειας. Τόσο στην περίπτωση ενός ατυχήματος όσο και μιας βλάβης που δεν θα μπορείς να το μετακινήσεις, θα γλιτώσεις χρήματα με την οδική βοήθεια να περιλαμβάνεται στο συμβόλαιό σου.

 

Η εμπορική αξία του οχήματός σου

Το συμβόλαιό σου θα πρέπει να αναθεωρείται κάθε χρόνο σύμφωνα με την τρέχουσα εμπορική αξία του οχήματός σου. Αν δεν το κάνεις αυτό, τότε θα καταλήξεις να πληρώνεις περισσότερα ασφάλιστρα από το ποσό της αποζημίωσης που θα λάβεις σε περίπτωση ατυχήματος γιατί αυτό, θα έχει υπολογιστεί σύμφωνα με την τρέχουσα εμπορική αξία.

 

Εξυπηρέτηση και ανταπόκριση

Η εξυπηρέτηση θα πρέπει να είναι διαθέσιμη 24 ώρες το 24ωρο, είτε μέσω της υπηρεσίας εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας είτε μέσω του ασφαλιστή σου. Ώστε στην περίπτωση έκτακτης ανάγκης που θα θες οδηγίες, αυτοί να σε κατατοπίσουν οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

 

Ατύχημα με ανασφάλιστο οδηγό

Ένας μεθυσμένος οδηγός θεωρείται ανασφάλιστος σε περίπτωση ατυχήματος. Οπότε, έλεγξε αν το ασφαλιστικό πρόγραμμα καλύπτει την περίπτωση ατυχήματος με ανασφάλιστο οδηγό.

 

Το κόστος της κάλυψης

Μπορεί να σου φαίνεται λογικό και ασφαλές, να επιλέξεις ένα πρόγραμμα που σε καλύπτει για κάθε περίπτωση, όμως αναλογίσου το κόστος των ασφάλιστρων που θα πληρώνεις, το οποίο θα βαραίνει τα οικονομικά σου και τα οποία αθροιστικά θα ξεπεράσουν κατά πολύ, με τα χρόνια, το ποσό που θα πλήρωνες στην περίπτωση που δεν είχες ασφαλιστεί για αυτό.