fbpx

Έτσι μπορείς σχετικά εύκολα να αλλάξεις δουλειά και καριέρα

Έτσι μπορείς σχετικά εύκολα να αλλάξεις δουλειά και καριέρα

Αν είσαι ένας από εκείνους που σπούδασε αυτό που του άρεσε αλλά στην πράξη δεν αποδίδει, τότε είναι σίγουρο ότι πρέπει να αλλάξεις δουλειά. Τι γίνεται όμως αν στο επάγγελμα που επέλεξες έχεις κάνει καριέρα; Τότε πρέπει να αλλάξεις δουλειά και αν χτίσεις νέα καριέρα!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτό είναι το μυστικό για να κερδίζεις περισσότερα χρήματα

 

Το εγχείρημα ειδικά στη δεύτερη περίπτωση δεν είναι καθόλου εύκολο. Όσο εύκολα διαβάζεις τις παρακάτω γραμμές, τόσο δύσκολο είναι.

Δες τι κάνεις:

 

  1. Οργανώσου

Γράψε μια λίστα με όλα τα επαγγέλματα που θεωρείς ότι θα μπορούσες να κάνεις, όσο ανόητα ή απίθανα κι αν σου φαίνονται αυτά. Στη λίστα συμπλήρωσε αυτά τα πράγματα που ξέρεις να κάνεις καλά δηλαδή τις επιμέρους επιδεξιότητες σου.

 

  1. Άρχισε την έρευνα

Άρχισε έρευνά για την επόμενη δουλειά. Επισκέψου βάσεις δεδομένων και website όπως τα linkedin.com, skywalker.gr, monster.com κλπ. Εντόπισε από πέντε έως δέκα δουλειές που θα έκανες ευχαρίστως. Εν συνεχεία, «σώσε» την περιγραφή των καθηκόντων της εκάστοτε θέσεως.

 

  1. Μέτρα τα έξοδα

Πριν απαντήσεις σε όποια δουλειά βρεις μέτρα τα έξοδα και τι εννοούμε με αυτό: Μέτρα τι σου κοστίζει η παρούσα εργασία σου (για παράδειγμα, το ποσό που ξοδεύεις κάθε μήνα σε βενζίνη προκειμένου να πηγαινοέρχεσαι στη δουλειά) καθώς επίσης και όλα αυτά τα χρήματα που πετάς σε άχρηστα πράγματα και υπηρεσίες προκειμένου να νιώθεις κάπως χαρούμενος (επειδή ακριβώς δεν την «πολυπαλεύσεις» στη νυν δουλειά σου) και σύγκρινε τα με τη δουλειά που θέλεις να κάνεις.

 

  1. Μάθε

Βρες ανθρώπους που εργάζονται ήδη στους τομείς που σε ενδιαφέρουν και προσπάθησε να μάθεις όσο περισσότερα μπορείς από αυτούς για την επαγγελματική τους καθημερινότητα αλλά και για το πόσο ικανοποιημένοι είναι από τον επαγγελματικό τους βίο. Ανάλογες πληροφορίες μπορείς ν’ αναζητήσεις και σε σχετικές δημοσιεύεις και άρθρα στο διαδίκτυο.

 

  1. Μείνε ήρεμος

Πριν πάρεις κάποια απόφαση, προσπάθησε να είσαι όσο πιο ήρεμος μπορείς, μένοντας μακριά από αρνητικές σκέψεις και τον φόβο της αποτυχίας. Επιπλέον, προσπάθησε να μην είσαι ιδιαίτερα αυστηρός απέναντι στον εαυτό σου, αφού, στην τελική ανάλυση, έχεις κάνει ήδη πάρα πολλά -σίγουρα περισσότερα από αυτά που (δε) θα έκανε οποιοσδήποτε άλλος βρισκόταν στη θέση σου.

 

  1. Καταστάλαξε

Καταστάλαξε τι σε ζορίζει περισσότερο: ο φόβος της αλλαγής ή η κατάθλιψη που βιώνεις καθημερινά εξακολουθώντας να κάνεις τη δουλειά που κάνεις;  Ότι κι αν αποφασίσεις, αποδέξου το: στην περίπτωση που επιλέξεις να μείνεις, θα πρέπει να νιώθεις βέβαιος ότι η απόφαση αυτή προέκυψε μετά από ώριμη σκέψη. Αν πάλι θεωρήσεις φρόνιμο ν’ αλλάξεις δουλειά, θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι είσαι έτοιμος για την επερχόμενη αλλαγή.