fbpx

Αυτοί είναι οι 10 χρυσοί κανόνες για να φορέσεις το κοστούμι σου σαν πραγματικός τζέντλεμαν

Αυτοί είναι οι 10 χρυσοί κανόνες για να φορέσεις το κοστούμι σου σαν πραγματικός τζέντλεμαν

Μπορεί να ντύνεσαι πάντα casual και με την πρώτη ευκαιρία να φοράς όλη μέρα …φόρμες, όμως όπως κάθε άντρας που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να έχεις ένα τουλάχιστον κοστούμι για τις στιγμές της ζωής που απαιτούν …κώδικα ντυσίματος, είτε είναι σε επαγγελματίες υποχρεώσεις, είτε για να πας σε έναν γάμο!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 5 σίγουρα tips για να συγκεντρώσεις τα …βλέμματα σε έναν γάμο

 

Tο κοστούμι  λοιπόν έχει τον δικό του κανόνα. Και κάποια στιγμή, η ανάγκη θα σε κάνει να το φορέσεις. Και όχι απαραίτητα μόνο για τον γάμο σου.  Το πιο πιθανό είναι πως δεν θα πας στα Όσκαρ για να φορέσεις σμόκιν, αλλά η ιεροτελεστία του κοστουμιού επιβάλλει ότι υπάρχουν κάποια must που καλείσαι να τηρήσεις. Μικρές λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά μεγάλη. Γιατί αν τελικά πρέπει να το φορέσεις, κοίτα να το κάνεις σωστά.

Δες λοιπόν τι γίνεται με τα κοστούμια:

  1. Παντελόνι στενό

Το παντελόνι είναι στενό, καταλήγει στους 18-20 πόντους σε φάρδος και ίσα που ακουμπάει στο παπούτσι. Διαφορετικά είτε θα λερώνεις τα μπατζάκια σου, είτε θα δείχνεις πως «μπήκες στο πλύσιμο».

 

 

  1. Τα στενά μανίκια

Το σακάκι πρέπει να έχει στενά μανίκια. Αν το προσέξεις, θα δεις ότι πρόκειται για το καλύτερα κρυμμένο σημείο της κομψότητας. Τα περισσότερα κοστούμια που φοράμε είναι φαρδουλά στα μανίκια. Όσο για το μήκος τους, σταματάει αυστηρά δύο-τρία δάχτυλα πάνω από τον καρπό, όταν λυγίζεις τους αγκώνες σε ενενήντα μοίρες. Και πάντα πρέπει φαίνεται το πουκάμισο, ακόμα και όταν έχεις τα χέρια κάτω.

 

  1. Όταν το συνδυάζεις με γιλέκο

Αν θέλεις να συνδυάσεις το κοστούμι με γιλέκο, θυμήσου πως το μάκρος του δεν πρέπει ποτέ να ξεπερνάει το ύψος της ζώνης σου. Το τελευταίο κουμπί του, δεν το κουμπώνεις ποτέ.

 

 

  1. Οι τσέπες που δεν βάζεις …τίποτα!

Προσπάθησε να έχεις τις τσέπες των σακακιών ραμμένες, γιατί έτσι διατηρούν επί μακρόν τη φόρμα τους.

 

  1. Όταν φορέσεις «σταυρωτό»

Σε ένα σταυρωτό κοστούμι επιτρέπεται να έχεις μόνο το κάτω δεξιά κουμπί ξεκούμπωτο.

 

 

  1. Το κολάρο και η εφαρμογή

Το κολάρο στο πουκάμισο πρέπει να έχει σωστή εφαρμογή, δηλαδή κουμπωμένο να χωράει το δάχτυλο ανάμεσα σε αυτό και τον λαιμό σου.

 

  1. Εκεί που «σπάει» το στρίφωμα του παντελονιού

Το στρίφωμα του παντελονιού πρέπει να ‘σπάει’ ακριβώς πάνω στα κορδόνια του παπουτσιού και να σταματά στην αρχή του τακουνιού.

 

 

  1. Σημαντικό το σωστό μέτρημα της μέσης

Το σωστό μέτρημα της μέσης γίνεται στο μέσον της απόστασης από το ισχίο μέχρι τον αφαλό. Τα μονόπετα και μονόκουμπα σακάκια που κουμπώνουν στο σημείο λίγο πιο ψηλά από τη ζώνη, κάνουν το κορμό να μοιάζει πιο μακρύς.

 

  1. Οι βάτες που σου δίνουν… πλάτες

Η σωστή εφαρμογή στους ώμους ορίζει πως επ΄ουδενί δεν πρέπει η βάτα του σακακιού να κρέμεται έξω αλλά ούτε να προεξέχουν οι ώμοι. Η μανικοκολληση πρέπει να ακουμπά ακριβώς πάνω στους ώμους.

 

  1. Όταν φορέσεις παπιγιόν

Στην περίπτωση που θέλεις να αντικαταστήσεις την γραβάτα με παπιγιόν, υπάρχει μόνο το μαύρο και το σκούρο μπλε. Οτιδήποτε άλλο θα σου δημιουργήσει πρόβλημα με τον χρωματισμό.