fbpx

Κάνε νόστιμο κοτόπουλο στο φούρνο με παπαρδέλες! Δες πως!

Κάνε νόστιμο κοτόπουλο στο φούρνο με παπαρδέλες! Δες πως!

Το κοκκινιστό κοτόπουλο με μακαρόνια, ανήκει μέσα στα δέκα πιο κλασικά φαγητά που γίνονται σε κάθε σπίτι της Ελλάδας και το πιο διατροφικό.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αν αποφεύγεις τις χρήσιμες μπάμιες μάθε το μυστικό να τις μαγειρέψεις και να σου αρέσουν

 

Απόλυτα σπιτικός συνδυασμός, γίνεται στη πιο χωριάτικη εκδοχή της συνταγής με κόκορα αλανιάρη και χοντρά μακαρόνια με τρύπα ή χυλοπίτες, μέχρι στη πιο εξευγενισμένη αστική βερσιόν, με φιλεταρισμένα κομματάκια από κοτόπουλο χωρίς πέτσα και ιταλική πάστα.

Και επειδή εσύ δεν είσαι ούτε στο χωριό, αλλά ούτε παραλής σε μια βίλα που κάνουν γκουρμεδιές, μπορείς να γευτείς αυτό το απίθανο φαγητό αλλά με ένα συγκεκριμένο ζυμαρικό που ταιριάζει απολύτως τις παπαρδέλες!

Δες πως το κάνεις:

 

Υλικά

1 κοτόπουλο

1 πακέτο παπαρδέλες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκ. Σκόρδο

80 ml κρασί

1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά

500 ml ζωμό

200 γρ. ντομάτα τριμμένη

2 δάφνες

1 κ.γ. μπαχάρι

Θυμάρι

120 γρ. κεφαλογραβιέρα

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια χύτρα να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.

Τα βγάζουμε και στο ίδιο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Ξαναρίχνουμε το κοτόπουλο, και σβήνουμε με το κρασί.

Μόλις εξατμιστεί το κρασί, βάζουμε τον ντοματοχυμό, τα μπαχαρικά και προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό.

Αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε την χύτρα. Αφήνουμε να βράσει 30´.

Μόλις είναι έτοιμο, το γυρνάμε σε ένα ταψί ή σε μία γάστρα και προσθέτουμε τις παπαρδέλες.

Αν χρειάζετε προσθέτουμε και ζεστό νερό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°Cπερίπου ένα τέταρτο.