fbpx

Μάθε 5 λόγους που δεν μπορείς να χτίσεις το στήθος που επιθυμείς

Μάθε 5 λόγους που δεν μπορείς να χτίσεις το στήθος που επιθυμείς

Δοκιμάζεις τα πάντα για να χτίσεις ένα μεγάλο, σχισμένο μυϊκό στήθος, αλλά τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί.

Το κλειδί για να το πετύχεις είναι ο τρόπος που θα εκτελέσεις τις ασκήσεις και όχι αυτή καθαυτή η άσκηση. Με απλά λόγια η σωστή εκτέλεση των ασκήσεων είναι το κλειδί για την επιτυχία.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δούλεψε ώμους με πλάτη μαζί και χτίσε κορμί V

 

Δες ποια είναι τα 5 δημοφιλέστερα λάθη και φρόντισε να τα αποφύγεις:

 

1.Σηκώνεις περισσότερα κιλά απ΄ όσο αντέχεις

Το πρώτο και σημαντικότερο λάθος που το βλέπουμε συχνά στις ασκήσεις στήθους και πιο συγκεκριμένα στις πιέσεις στήθους με μπάρα περισσότερα κιλά απ΄ όσα μπορείς να σηκώσεις! Επέλεξε βάρος που σου επιτρέπει να κάνεις την άσκηση σωστά σε πλήρες εύρος. Πλήρες εύρος κίνησης γίνεται όταν ο μυς δουλεύει σε όλο το λειτουργικό εύρος κίνησής του. Με απλά λόγια η μπάρα θα πρέπει δηλαδή να πηγαίνει τέρμα κάτω και τέρμα πάνω. Πολύς κόσμος προσπαθεί να σηκώσει παραπάνω βάρος από όσο μπορεί να διαχειριστεί και έτσι σταματάει η κίνηση πριν φτάσει στο ολοκληρωμένο εύρος κίνησης. Έτσι η άσκηση γίνεται λιγότερο αποτελεσματική.

 

2.Λανθασμένη θέση της ωμοπλάτης

Ένα δεύτερο πολύ σημαντικό λάθος, είναι η μη σωστή τοποθέτηση της ωμοπλάτης πριν αρχίσεις. Βάλε σωστά τους ώμους σου στον πάγκο για να απομονώσεις τους μυς του στήθους. Με απλά λόγια όταν  ξαπλώνεις στον πάγκο σήκωσε το στήθος όσο ψηλά μπορείς. Πιάσε την μπάρα και άσε το σώμα σου να λειτουργήσει. Θα διαπιστώσεις ότι υποσυνείδητα θα προσπαθήσεις να …ενώσεις τους ώμους ενώ κατά  τη διάρκεια της άσκησης θα νιώσεις να δουλεύουν οι μυς του στήθους. Αν δεν τα νιώσεις αυτά τότε είσαι λάθος!

 

3.Λάθος θέση ποδιών

Η σωστή τοποθέτηση των ποδιών και της πλάτης θα σε βοηθήσει να μεγιστοποιήσεις τις επιδόσεις σου.  Τα πόδια σας πρέπει να είναι κάτω από τα γόνατά σας ώστε να είναι σε θέση να πιέσουν τους γλουτούς κατά τη διάρκεια της κίνησης και να βοηθήσουν στην πίεση. Αν είναι πολύ μακριά μπροστά, θα χάσεις μεγάλο μέρος της δύναμής.

 

4.Λανθασμένη θέση αγκώνων

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των πιέσεων είτε με μπάρα είτε με αλτήρες δεν επιλέγετε το κατάλληλο άνοιγμα λαβής με αποτέλεσμα οι αγκώνες να είναι ή πιο μέσα ή πιο έξω από ότι πρέπει. Έτσι σαν αποτέλεσμα ενεργοποιούνται πιο πολύ οι τρικέφαλοι παρά το στήθος. Στο κατέβασμα οι καρποί πρέπει να βρίσκονται ακριβώς πάνω από τους αγκώνες. Οι αγκώνες πρέπει να κινούνται ακριβώς κάθετα με το έδαφος έτσι ώστε να ενεργοποιείται περισσότερο το στήθος παρά άλλες μυϊκές ομάδες.

 

5.Δεν πιέζεις το στήθος στη κορύφωση της κίνησης

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα των πιέσεων με αλτήρες, είναι πως στην κορυφή της κίνησης πρέπει να ενώσεις τα χέρια προς τα μέσα.Αυτό θα βοηθήσει  το στήθος να κάνει πιο ολοκληρωμένη σύσπαση και σαν αποτέλεσμα γυμνάζεται  πιο αποτελεσματικά. Ωστόσο οι πιο πολλοί δεν το γνωρίζουν και στην ουσία χάνουν ένα μεγάλο όφελος της άσκησης.