fbpx

#27032019

#27032019

  • Όπως υποδηλώνει και το όνομα, οι τρικέφαλοι σας έχουν τρεις κεφαλές: τη μακρά (εσωτερικό), τη μεσαία (μέσα) και την πλευρική (έξω). Οι κεφαλές πάντα δουλεύουν μαζί, έτσι είναι αδύνατο να απομονώσετε την μία από τις υπόλοιπες. Ωστόσο, η γωνία των χεριών σας θα αλλάξει το επίκεντρο τονίζοντας τις κεφαλές με διαφορετικό τρόπο. Πάρα πολλοί bodybuilders είναι απληροφόρητοι για το πώς οι διάφορες ασκήσεις δουλεύουν τους τρικέφαλους τους και έτσι υπερτονίζουν συνήθως τις πλευρικές κεφαλές υποτιμώντας τις μακρές και μεσαίες κεφαλές.
  • Δεν υπάρχει λανθασμένη σειρά ασκήσεων αλλά κάποιες είναι λιγότερο αποτελεσματικές. Αλλάζοντας τη σειρά μπορεί να σοκάρει τους τρικέφαλους σας και μερικές φορές μπορεί να θέλετε να τους προ-εξαντλήσετε κάνοντας, ας πούμε, πιέσεις στην τροχαλία πριν τις πιέσεις πάγκου με κλειστή λαβή. Ωστόσο, ξεκινάτε τις περισσότερες προπονήσεις με τις ασκήσεις στις οποίες μπορείτε να υπερφορτώσετε τους τρικέφαλους σας με τη μεγαλύτερη αντίσταση. Κάντε τες εκείνες πρώτες στη προπόνηση σας καθώς εκείνη είναι η στιγμή όπου είστε δυνατότεροι.
  • Πάμε για προπόνηση είτε στο γυμναστήριο είτε σε κάποιο άλλο αθλητικό χώρο είτε ακόμα στο δρόμο και φοράμε τα παλιότερα των υποδημάτων και των ρούχων μας. Τότε κάνουμε λάθος αφού αρχικά τα ρούχα της προπόνησης θα πρέπει να είναι απορροφητικά και να αφήνουν το σώμα να αναπνέει.
  • Οι άνθρωποι που ζουν σε νοικιασμένο διαμέρισμα έχουν μεγαλύτερο στρες και ενδείξεις χειρότερης υγείας σε σχέση με όσους ζουν σε δικό τους σπίτι (ιδίως αν είναι μονοκατοικία), σύμφωνα με μια νέα βρετανική έρευνα, την πρώτη του είδους της.
  • Έβγαλες μια ακόμα selfie στο ασανσέρ; Αν ναι, μην έχει τύψεις ότι είσαι νάρκισσος και άλλες τέτοιες αηδίες που λένε διάφοροι. Σκέψου ότι απλά δικαιώνεις εκείνους που έβαλαν καθρέφτες στα ασανσέρ όλου του κόσμου. Μάθε λοιπόν γιατί μπήκαν οι καθρέφτες: Η ιστορία λέει ότι όταν η χρήση τους έγινε απαραίτητη οι ανελκυστήρες χρησιμοποιούνταν από όλο και περισσότερους ανθρώπους οι οποίοι όμως είχαν ένα παράπονο: ότι πάνε αρκετά αργά.
  • Οι άνθρωποι που κάθε βράδυ κοιμούνται περισσότερες από οκτώ ώρες, αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο καρδιαγγειακό κίνδυνο και είναι πιθανότερο να πεθάνουν πρόωρα, σε σχέση με όσους κοιμούνται επτά ώρες, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη βρετανική επιστημονική μελέτη, με ελληνική συμμετοχή. Όσοι κοιμούνται συνήθως γύρω στις δέκα ώρες καθημερινά (πράγμα ασφαλώς όχι συνηθισμένο στην εποχή μας), έχουν 30% μεγαλύτερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου έναντι όσων κοιμούνται επτά ώρες (που θεωρείται το «κανονικό»). Ο δεκάωρος ύπνος σχετίζεται επίσης με κατά 56% αυξημένο κίνδυνο θανατηφόρου εγκεφαλικού και 49% θανατηφόρου εμφράγματος.