fbpx

O ΝΟΘ αποχαιρετά το Νότη Μπατσή – Η συγκλονιστική ανάρτηση του γιού του Αντρέα!

O ΝΟΘ αποχαιρετά το Νότη Μπατσή – Η συγκλονιστική ανάρτηση του γιού του Αντρέα!

“Όσοι τον γνώρισαν μόνο καλά λόγια έχουν να πουν” έτσι αρχίζουν τυπικά οι περισσότεροι επικήδειοι, όμως για το Νότη αυτές οι λέξεις εκφράζουν την πραγματικότητα . Ήταν ένας από του πιο πράους, ευγενικούς και ψύχραιμους ανθρώπους, που όταν και αν εκνευριζόταν ήταν πάντοτε για πολύ σοβαρό λόγο και αυτό συνέβαινε πολύ σπάνια, αφού ακόμα και τα πιο σοβαρά συμβάντα τα αντιμετώπιζε με χαρακτηριστική ψυχραιμία!

 

 

Ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης, η ιστιοπλοΐα και φυσικά η οικογένεια του, αποχαιρετούν τον αγαπημένο τους Νότη, τον Παναγιώτη Μπατση που έφυγε απρόσμενα παρά τα 80 του χρόνια υπερεκτιμώντας τις δυνάμεις του!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τι πραγματικά σημαίνει ιστιοπλοΐα – Η πίκρα του πρωταθλητισμού και η ομορφιά του αρμενίσματος

 

Ο Νότης Μπατσής  ήταν βαθύς γνώστης και δάσκαλος της ιστιοπλοΐας. Με δύο διάπλους Ατλαντικού στο ενεργητικό του η θάλασσα ήταν το δεύτερο σπίτι του. Ήταν  ωκεανοπλόος, ένας “τίτλος” που λίγοι Έλληνες ιστιοπλόοι κατέχουν. Τελικά έφυγε στα νερά του Θερμαϊκού που πρωτοαρμένισε σαν παιδί το 1958!

Ο θάνατος του που ήταν πραγματικά απρόσμενος και συνέβη κατά τη διάρκεια αγώνων, συγκλόνισε, όπως και το σημείωμα που έγραψε ο γιός του Άνδρεας που βρήκε το κουράγιο, μέσα στον θρήνο του, να γράφει αυτές τις γραμμές που πραγματικά συγκλονίζουν!

 

Ποιος ήταν ο “δάσκαλος” ωκεανοπλόος  Νότης Μπατσής

Ο Παναγιώτης (Νότης) Μπατσής άρχισε την ιστιοπλοΐα το 1958 με ΛΑΤΙΝΙ με τους Παναγιώτη Πλόσκα και Πλούταρχο Δέλλα. Αργότερα ασχολήθηκε με την κατηγορία των FINN, όπου κατέκτησε αργυρό πανελλήνιο μετάλλιο.

 

 

Τη δεκαετία του 1970 αγωνίστηκε στην ιστιοπλοΐα ανοικτής θάλασσας. Μαζί με τους Δημήτρη Φυντανίδη, Ιωάννη Κυριαφίνη, Τάκη Πριτσούλη και Αντώνη Φλόκα οργάνωσαν το 1974 τη σχολή ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης όπου το 1996 εισήγαγε το μάθημα της ωκεανοπλοΐας. Η ευρεία ενασχόλησή του με την ανοικτή θάλασσα, η πολύχρονη εμπειρία του και η ιδιαίτερη ικανότητά του να μεταδίδει τις γνώσεις του είχε ως αποτέλεσμα να του δοθεί ο χαρακτηρισμός «Ο Δάσκαλος».

Υπήρξε κυβερνήτης και πλοηγός σε περισσότερα από δέκα σκάφη ώσπου απόκτησε το 1999 το δικό του ιστιοφόρο, το «DE MAR A MAR».

 

 

Ο Νότης Μπατσής ήταν και διπλός ωκεανοπόρος. Συμμετείχε το 1981 στη μεταφορά του «SOPHIA JEAN» από την Αμερική στη Θεσσαλονίκη και το 1992 με το «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΄97» ως κυβερνήτης στον αγώνα-διάπλου από την Ισπανία στην Αμερική (Discovery Race), όπου κατέκτησε την τρίτη θέση στην κατηγορία I.O.R..

 

 

Διατέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από το 1977 έως το 1992 ως έφορος ιστιοπλοΐας τόσο των ολυμπιακών κατηγοριών όσο και της ανοικτής θάλασσας.

 

Κώστας Μπούρης