fbpx

#01112018

#01112018

  • Το πρωινό τρέξιμο μπορεί να είναι το καλύτερο ξυπνητήρι ή ακόμα και το πρωινό σεξ. Όμως ποια είναι η βιοχημική πραγματικότητα του καλύτερου πράγματος που σε ξυπνάει πιο αποτελεσματικά το πρωί; Είναι ένα ποτήρι χυμός πορτοκάλι που σύμφωνα με τους επιστήμονες «ξυπνάει» το μυαλό αυξάνοντας την πνευματική εγρήγορση και την ικανότητα συγκέντρωση της προσοχής και βελτιώνοντας τους χρόνους αντίδρασης, σύμφωνα με μία μελέτη.
  • Μια από τις τροφές που καλό θα είναι να αποφεύγονται το πρωί είναι τα muffins και τα σκευάσματα με σφολιάτα. Συγκεκριμένα τα muffins έχουν τις περισσότερες θερμίδες και υπερβολική ζάχαρη και λάδι ή βούτυρο. Στην ίδια κατηγορία ανήκει και μια λαχταριστή κασερόπιτα. Έχει πολλά λιπαρά και συνήθως προέρχονται από κατεψυγμένες ζύμες.
  • Οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά και να μην ήταν είναι προτιμότερο να πλένεις το αυτοκίνητο στο σπίτι σου, παρά να το δίνεις σε πλυντήρια. Από την άλλη, δεν είναι απαραίτητο να προμηθευτείς όλα αυτά τα είδη …καλλωπισμού για το αυτοκίνητο, την στιγμή που μπορείς να χρησιμοποιήσεις υλικά που σίγουρα υπάρχουν στο σπίτι σου και είναι πιο οικονομικά.
  • Οι χυμοί είναι ιδιαίτερα θρεπτικοί και πολύ καλοί για τη διατροφή σου, οι περισσότεροι τουλάχιστον, αφού υπάρχει μια επιλογή χυμού που καλό θα ήταν να την αποφύγεις αν δεν θέλεις να χαλάσεις τη διατροφή σου. Οι χυμοί φρούτων στην καλύτερη περίπτωση είναι πλούσιοι σε βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά, στην χειρότερη δεν διαφέρουν από μια καραμέλα.
  • Σύμφωνα με μελέτες, τα άτομα που τρώνε «αστραπιαία» τείνουν να έχουν αύξηση στο βάρος τους, σε αντίθεση με τα άτομα που τρώνε με κανονικό ή αργό ρυθμό. Η δεύτερη κατηγορία έχει, μάλιστα, την τάση να τρώει λιγότερο. Η όρεξή σου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις ορμόνες του οργανισμού.