fbpx

Πήγαμε στο Ωραιόκαστρο και ανακαλύψαμε 4 super στέκια που αξίζει να πας

Πήγαμε στο Ωραιόκαστρο και ανακαλύψαμε 4 super στέκια που αξίζει να πας

Πολλοί το λένε το «μικρό Πανόραμα» της Θεσσαλονίκης, όμως μόνο μικρό δεν είναι και είναι πανέμορφο. Είναι το Ωραιόκαστρο στη βορειοδυτική πλευρά της πόλης, καταπράσινο, όμορφο και γεμάτο όμορφα στέκια για διασκέδαση.

Το Activeman.gr πήγε στο Ωραιόκαστρο και ανακάλυψε τέσσερα σούπερ στέκια που αξίζει να επισκεφθείς για φαγητό ή ποτό και γενικά να περάσεις καλά.

Αν πεινάς «Το Άριστον», το παραδοσιακό ψητοπωλείο με τους χειροποίητους μεζέδες σε περιμένει. Αν πάλι είσαι του τσίπουρου και των θαλασσινών αξίζει το «Τσιπουράδικο Γερμανός». Αν είσαι λάτρης της μπύρας και θες μια διαφορετική ατμόσφαιρα από τα συνηθισμένα πρέπει να επισκεφθείς τη Mona Liza Aret Pub, αλλά και να μην πίνεις μπύρες δεν πειράζει έχουν και άλλα ποτά. Από την άλλη αν ψάχνεις την ατμόσφαιρα ενός φιλικού σπιτιού πρέπει να προτιμήσεις το The Open House που από το πρωί συνδυάζει καφέδες, μπύρες, ποτά, φαγητό και γενικά μια ωραία ατμόσφαιρα φιλική.

Δες τις τέσσερις επιλογές του Activeman.gr κατά αλφαβητική σειρά:

Τσιπουράδικο Γερμανός: Ξεχωριστές λιχουδιές και μεζέδες

Γεύσεις και περιβάλλον είναι απλά άψογα. Στον Γερμανό στο Ωραιόκαστρο θα πιείς τσίπουρο και θα φας τσιπουρομεζέδες καταπληκτικούς και σε μεγάλη ποικιλία.

Το τσιπουράδικο «Γερμανός», στο Ωραιοκάστρο της Θεσσαλονίκης, λειτουργεί από το 1993, προσφέροντας ξεχωριστές λιχουδιές και μεζέδες για το ούζο, το τσίπουρο ή το κρασί

Mona Liza: Art pub με στιλ και τεράστια ποικιλία μπύρας!

MonaLisa, το μοναδικό στέκι του Ωραιοκάστρου, ένα μια artpub με μια πολύ ζεστή και μοναδική ατμόσφαιρα που κάθε λίγο και λιγάκι σφύζει από μουσικές εκδηλώσεις.

Κατά τα άλλα η MonaLisa είναι μια pub ή μπυραρία αν θέλετε με μια μοναδική διακόσμηση και απέραντη ποικιλία μπύρας και φυσικά των σχετικών μεζέδων.

The Open House: Εκεί που νιώθεις σαν το σπίτι σου!

Πριν από αρκετά χρόνια ηχογραφήθηκε ένας δίσκος από τον LouReed και τον JohnCale αφιερωμένος στον AndyWarhol. Στο τραγούδι OpenHouse μιλά για τις όμορφες στιγμές που είχε ζήσει ο Warhol στο σπίτι του με φίλους Περιγράφει την αίσθηση της ζεστασιάς και της χαράς που ένιωθε φιλοξενώντας φίλους και όχι μόνο.

Έχοντας την ανάγκη να νιώσουμε και εμείς τέτοιες στιγμές πραγματοποιήσαμε μια ιδέα για έναν χώρο που θα νιώθουμε σαν το σπίτι μας με φίλους. Να μπορούμε να πιούμε ένα καφέ, ένα ποτό, να καθίσουμε παρέα στο τραπέζι για φαγητό ακούγοντας ωραία μουσική. Να ζήσουμε όμορφες στιγμές και να δημιουργήσουμε μικρές αναμνήσεις σαν τραγούδι.

Το Άριστον: Τα πάντα χειροποίητα και πεντανόστιμα!

Το Άριστον δεν είναι ένα απλό γυράδικο όπως θα το χαρακτήριζε κάποιος αν περνούσε απλά από τον δρόμο. Είναι ένα παραδοσιακό ψητοπωλείο όπου όλα ετοιμάζονται χειροποίητα, από τον γύρο μέχρι το τελευταίο κρεατικό, τις σαλάτες και τους μεζέδες.

Είναι ένα στέκι για τους μερακλήδες, για τους καλοφαγάδες που θέλουν ποιότητα στη γεύση των ψητών τους.