fbpx

Αν δεν ξεκολλάς από τα videogames μπορεί να πάθεις πολλά δυσάρεστα!

Αν δεν ξεκολλάς από τα videogames μπορεί να πάθεις πολλά δυσάρεστα!

Η αλήθεια είναι ότι είναι κόλλημα, αν το πιάσεις το ρημάδι το δεν το αφήνεις ότι παιχνίδι και να παίζεις!

Θα ξεχάσεις τους φίλους, την κοπέλα σου, ακόμα και να φας ή να κάνεις μπάνιο αφού η αλήθεια είναι ότι τα videogames είναι εθιστικά!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αν είναι να αρχίσεις τα μαστορέματα δες τι πρέπει να έχεις και τι να προσέξεις

 

Το σίγουρο είναι ότι το …ατέλειωτο gaming μπορεί να σου προκαλέσει κάποια προβλήματα και δες ποια είναι αυτά:

 

Μπορεί να πάθεις θρόμβωση

Σε πιο προχωρημένο στάδιο, όταν έχεις γίνει ένα με τον καναπέ με το χέρι στο χειριστήριο μπορεί να πάθεις θρόμβωση. Λέγεται σύνδρομο της οικονομικής θέσης και το παθαίνουν αυτοί που κάνουν πολύ συχνά μακρινά ταξίδια με αεροπλάνο σε οικονομική θέση και δεν μπορούν να κουνηθούν.

 

Μπορεί να πάθεις καρδιακό

Ένας 32χρονος άντρας στο Χονγκ Κονγκ βρέθηκε νεκρός σε ένα internet cafe, τον Γενάρη του 2015, αφού πέρασε τρεις ολόκληρες μέρες εκεί παίζοντας video games. Αιτία θανάτου ήταν ότι η καρδιά του σταμάτησε να λειτουργεί λόγω του ότι ήταν ακίνητος για μέρες, είχε πάθε εξάντληση και είχε πέσει η θερμοκρασία του σώματός του.

 

Μπορεί να πάθεις τενοντίτιδα

Ακόμη κι αν κάνεις διαλείμματα ανάμεσα στο παιχνίδι η επανάληψη των ίδιων κινήσεων στα δάχτυλα για πολλές ώρες, μέρες ή και μήνες μπορεί να σου προκαλέσει τενοντίτιδα.

 

Μπορεί να πάθεις ζημιά στα μάτια

Το γνωρίζεις ήδη πως όταν περνάς πολλές ώρες μπροστά σε μια οθόνη, είτε είναι η τηλεόραση είτε ο υπολογιστής ή το κινητό σου, προκαλείς κακό στην όρασή σου. Αν ετοιμάζεσαι για μαραθώνιο φρόντισε τουλάχιστον να έχεις μια εργονομική καρέκλα και καλό φωτισμό στο δωμάτιο.

 

Μπορεί να χάσεις το σώμα που έχεις και να γίνεις παχύσαρκος

Καθηλωμένος σε μια καρέκλα και το μόνο που κουνάς είναι τα χέρια σου. Άντε και να τιναχτείς όταν δεν περνάς την πίστα. Αυτό, όπως γενικά η καθιστική ζωή, μπορεί να σε οδηγήσει πιο εύκολα στην παχυσαρκία.

 

Αυτά βέβαια μπορεί να γίνουν αν παίζεις με τις ώρες και τις μέρες συνεχόμενα. Κατά τα άλλα αν παίζεις σαν …νορμάλ άνθρωπος το gaming έχει οφέλη, από το να σε κάνει πιο εύστροφο μέχρι και να σε χαλαρώσει, να σου καθαρίζει το μυαλό που λέμε και να σε κάνει αν ξεχάσεις τα ζόρια που μπορεί να έχεις.