fbpx

Το κράνος του Sumι το καλύτερο τρόπαιο για τον Hamilton στο βαρετό πρωτάθλημα της F1

Το κράνος του Sumι το καλύτερο τρόπαιο για τον Hamilton στο βαρετό πρωτάθλημα της F1

Στο απίστευτα βαρετό πρωτάθλημα της F1 o Lewis Hamilton πέτυχε την ενενηκοστή πρώτη νίκη της καριέρας του και ισοφάρισε το ρεκόρ του Michael Schumacher με τον οποίο μοιράζονται πια τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Η πίστα του Άιφελ στο Νίρμπουργκρινγκ στη Γερμανία που μόνο ωραίες αναμνήσεις είχε αφήσει το 2013 που έγινε εκεί ο τελευταίος αγώνας της F1, δεν βοήθησε ώστε να ξελασπώσει το θέαμα! Μια πίστα πολύ όμορφα σχεδιασμένη η οποία δεν υπήρχε στο καλεντάρι της F1 επειδή μπορούσε να καταβληθεί το παράβολο!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα προστατευτείς από τον κορωνοϊό στο αυτοκίνητο σου

 

Το ενδιαφέρον το έσωσαν τα απρόοπτα  που έφεραν κάποιες ανακατατάξεις!

Δεύτερος τερμάτισε ο Max Verstappen για λογαριασμό της Red Bull Racing, με τον Daniel Ricciardo να ακολουθεί! Ήταν το πρώτο βάθρο του Αυστραλού από το Μονακό του 2018 και το πρώτο της Renault μετά την επιστροφή της στη Formula 1!

 

 

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα, οι δύο Mercedes μονομάχησαν, με τον Hamilton να φαίνεται αρχικά πως θα πάρει τα ηνία αλλά τον Bottas να πλασάρεται καλύτερα ενόψει της δεύτερης στροφής και τελικά να μένει μπροστά.

Πίσω τους ο Leclerc προσπάθησε να κλέψει την τρίτη θέση από τον Verstappen αλλά ο Ολλανδός κρατήθηκε τρίτος, ενώ πίσω τους είχαμε αρκετές μικροεπαφές δίχως συνέπειες και τον Ricciardo να περνάει τον Albon.

Οι τρεις πρώτοι παρέμεναν πολύ κοντά σε χρόνους και απομακρύνονταν διαρκώς από τους υπόλοιπους, καθώς ο Leclerc πάλευε με νύχια και με δόντια να κρατήσει πίσω του τον ανταγωνισμό. Στον έκτο γύρο, ενώ 3 δεύτερα χώριζαν τους 3 πρώτους, η Ferrari ήταν άλλα 11 πιο πίσω. Η άμυνα του Leclerc που έσωσε εν μέρει το γοήτρο της Ferrari άντεξε μέχρι τον ένατο γύρο, όταν και τον προσπέρασε ο Ricciardo ενώ πίσω του, οι Lando Norris (McLaren) και Sergio Perez (Racing Point) μάχονταν ρόδα με ρόδα.

 

 

Μετά το τέλος του ιστορικού gp σημειώθηκαν συγκινητικές στιγμές. Συγκεκριμένα Hamilton δέχθηκε ως δώρο από τον γιο του Michael Schumacher τον Mik, ένα κόκκινο κράνος (της Mercedes) του σπουδαίου πατέρα του.

H όμορφη αυτή κίνηση του 21χρονου Mik καταχειροκροτήθηκε, ενώ ο Hamilton που ήταν εμφανώς αιφνιδιασμένος δήλωσε συγκινημένος: «Ουάου, δεν ξέρω τι να πω. Νιώθω μεγάλη τιμή. Ο Michael Schumacher κυριάρχησε τόσο πολύ σε αυτό το άθλημα. Δεν φανταζόμουν ποτέ, ότι θα τον πλησιάσω. Μόνον όταν πέρασα τη γραμμή τερματισμού, συνειδητοποίησα  τι είχα πετύχει εκείνη τη στιγμή».

Μάλιστα ο Hamilton είχε μαζί του κατά την απονομή το κράνος του Michael Schumacher, το ύψωσε στον ουρανό προς τιμήν του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή στη F1

«Μεγαλώνεις και τον βλέπεις να οδηγεί. Είναι ένα είδωλο για εμένα. Είναι απίστευτο. Θα χρειαστώ κάποιο χρόνο, μέχρι να το συνειδητοποιήσω. Εχω μεγάλο σεβασμό για τον Michael. Επαιρνα τον Michael τότε στο ηλεκτρονικό παιχνίδι Grand Prix II. Είδαμε την κυριαρχία του για τόσο μεγάλο διάστημα. Κανένας δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Michael ανεξαρτήτως όλων των ρεκόρ. Όταν μπήκα στα pit μου έγινε ξεκάθαρο ότι, ο.k. μπορώ να ισοφαρίσω το ρεκόρ. Δεν το είχα σκεφτεί αυτό προηγουμένως. Όλη η ομάδα έκανε τα πάντα γι αυτό. Ευχαριστώ πολύ», συμπλήρωσε στις δηλώσεις του για τον «Sumi» ο Hamilton.