fbpx

Τελικά ο Fabio φαίνεται να φοβάται την βροχή και έτσι έμεινε μπροστά – Πρώτος ο Petrux!

Τελικά ο Fabio φαίνεται να φοβάται την βροχή και έτσι έμεινε μπροστά – Πρώτος ο Petrux!

Η βροχή που εκδηλώθηκε λίγα λεπτά πριν την εκκίνηση του αγώνα στο Λε Μαν για τον αγώνα του πρωταθλήματος MotoGP, έκανε τον Fabio Quartararo να χάσει το πλεονέκτημα της pole position  και να τερματίσει ένατος διατηρώντας όμως την πρωτοκαθεδρία στο πρωτάθλημα!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες τι κάνει πλέον, ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του MotoGP, Jorge Lorenzo

 

Η ανακήρυξη του αγώνα ως βρόχινου αποκάλυψε μια πτυχή της αγωνιστικής προσωπικότητας του Γάλλου που όπως φαίνεται …μαζεύεται πολύ στη βρεμένη άσφαλτο! Έτσι λοιπόν ο Γάλλος προτίμησε να κάνει έναν αγώνα τακτικής που όμως λίγο έλειψε να μην του χαρίσει ούτε έναν βαθμό! Μια τακτική που έδειξε ότι το νέο αστέρι του MotoGP έχει θέμα με τις βρόχινες καταστάσεις!

 

 

Κατά τα άλλα με την αναβολή της εκκίνησης όλοι έβαλαν τα βρόχινα ελαστικά με τους περισσότερους να επιλέγουν το μαλακό μπροστά και πίσω. Από τους λίγους που έβαλαν μεσαίο-μεσαίο ήταν ο Alex Rins.

Νικητής ήταν ο Danilo Petrucci, ο οποίος κατάφερε να αποκτήσει ένα πλεονέκτημα πάνω από δυο δευτερόλεπτα από τους διώκτες του για να διαχειριστεί σωστά μέχρι το τέλος και έτσι πήρε τη δεύτερη νίκη του με τα χρώματα της Ducati και τη δεύτερη προσωπική του νίκη στη μεγάλη κατηγορία, μετά την επικράτησή του στο GP του Mugello πέρυσι.

Πίσω του ο Andrea Dovizioso που όμως δεν κατάφερε να ανέβει στην πρώτη θέση του βάθρου!

Ενδιαφέρουσα ήταν η απόδοση του Alex Marquez του μικρού αδελφού του Marc που έκανε πολύ δυνατό αγώνα και πανηγύρισε το πρώτο του βάθρο στην κατηγορία!

 

 

Επόμενος αγώνας 18 Οκτωβρίου Άραγκον