fbpx

Έτσι θα καταφέρεις να κρατήσεις τη διατροφή τα Χριστούγεννα του lockdown χωρίς να στερηθείς!

Έτσι θα καταφέρεις να κρατήσεις τη διατροφή τα Χριστούγεννα του lockdown χωρίς να στερηθείς!

Παρά το lockdown και τους πειρασμούς στο σπίτι εσύ κατάφερες να αντέξεις. Κατάφερες να κρατήσεις τη διατροφή σου…. Όμως τώρα έρχονται Χριστούγεννα και οι λιχουδιές παραμονεύουν!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αν στο lockdown ανακάλυψες τον σεφ που είχες μέσα σου, μάθε πως δεν θα σου γίνει μπούμερανγκ

 

Πως όμως θα καταφέρεις να χαρείς τις λιχουδιές των Χριστουγέννων χωρίς να διαταράξεις πολύ τη διατροφή σου;

Δες τι μπορείς να κάνεις:

 

Συνέχισε προπόνηση

Μόνο και μόνο επειδή είναι εορταστική περίοδος, δεν σημαίνει ότι πρέπει σταματήσεις να προπονείσαι. Αν δεν θέλεις να κάνεις κανονική προπόνηση (και είναι λογικό) κάνε μια βόλτα σε γρήγορο περπάτημα! Κάνε χαλαρό τρέξιμο με πολλές διατάσεις!

 

Φρόντισε να μην …σκάσεις στο φαγητό!

Η υπερβολική κατανάλωση τροφής ποτέ δεν αφήνει κάποιο ευχάριστο αίσθημα  και αν γίνει αρκετές φορές μπορεί να προκαλέσει αύξηση  βάρους. Με απλά λόγια μην πέσεις με τα μούτρα σε ότι καλούδια μαγειρεύονται στο σπίτι!

 

Μην τρως γρήγορα

Δεν θα σου πάρει κανείς το φαγητό! Απλώς τρώγε αργά ώστε ο εγκέφαλος να προλάβει να ανταποκριθεί στο αίσθημα του κορεσμού. Δηλαδή να νιώσει ότι είσαι χορτάτος!

 

Απέφυγε το πολύ αλάτι

Μετριασμένη ποσότητα αλατιού είναι απαραίτητη, αλλά η υπερβολική πρόσληψη αλατιού στο φαγητό θα σε κάνει να πιείς περισσότερο ποτό και αυτό θα σου ανεβάσει την πρόληψη θερμίδων!

 

Φάε γλυκά αλλά με μέτρο

Αν δεν τσιμπήσεις μελομακάρονα ή κουραμιέδες τι Χριστούγεννα θα κάνεις; Φάε γλυκά που έχουν τη τιμητική τους αλλά φρόντισε να μην φας πολλά!