fbpx

Γιατί ο Τομ Χανκς είναι το καλύτερο παιδί του Χόλιγουντ

Γιατί ο Τομ Χανκς είναι το καλύτερο παιδί του Χόλιγουντ

Θα μπορούσε να είναι ο γείτονάς μας, ο αδελφός μας, ο φίλος μας. Ο Τομ Χανκς είναι κάποιος με τον οποίο όλοι μπορούμε να συσχετιστούμε -και είναι ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του Χόλιγουντ. Όσο για εμάς τους Έλληνες, τον θεωρούμε «συμπατριώτη», γιατί λατρεύει τη χώρα μας και τη διαφημίζει παντού. Αυτός ο διάσημος ηθοποιός έγινε 65 ετών.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Σε αυτό το σπίτι των 35τμ μένει πλέον ο Έλον Μασκ! Δες εικόνες!!!

 

Τι είναι όμως αυτό που κάνει τον Τομ Χανκς τόσο ξεχωριστό; Δεν είναι απλώς ένας υποδειγματικός ηθοποιός με μια λαμπρή καριέρα -ποιος θα μπορούσε να μη σκεφτεί την ερμηνεία του στο Forrest Gump, στο «Άγρυπνος στο Σιάτλ» με την οποία έχουμε κλάψει, στο «Φιλαδέλφεια» (για την οποία πήρε Όσκαρ) ή στον «Ναυαγό»; Είναι και φιλάνθρωπος, ένας άνθρωπος που φροντίζει να δίνει πίσω στην κοινωνία. Είναι τόσο τζέντλεμαν, που εκτιμά και όλα όσα έχουν κάνει οι άλλοι.

Όπως στην περίπτωση του Αμίρ Καν. Ο Τον Χανκς διάβασε ένα άρθρο για τον Καν στο «Time» το 2012 και επαίνεσε τον ηθοποιό.

«Πραγματικά, θαυμάζω τη δουλειά που κάνει ο Αμίρ Καν στην Ινδία. Είναι ο τύπος που δίνει πίσω, κάτι που είναι πολύ δύσκολο» είχε πει ο Χανκς, αναφερόμενος στην εκπομπή του «Satyamev Jayate», η οποία έφερε πολλά κοινωνικά κακά στην επιφάνεια. «Ο Αμίρ φαίνεται να κατανοεί την επιρροή του να είσαι διασημότητα και να τη χρησιμοποιεί για να ενεργήσει ως καταλύτης για την αλλαγή στην κοινωνία… Αξίζει εκτίμηση και υποστήριξη», είχε δηλώσει ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός.

 

Το φιλανθρωπικό του έργο

Πέρα όμως από αυτό, ο Τομ Χανκς είναι φιλάνθρωπος. Ο ρόλος του στην ταινία «Φιλαδέλφεια» τον έκανε υποστηρικτή του Ιδρύματος AIDS. Αφού υποδύθηκε τον Μπέκετ στο «Φιλαδέλφεια» του 1993, έγινε ενεργό μέλος του Αμερικανικού Ιδρύματος για την Έρευνα για το AIDS και το Ίδρυμα Elizabeth Glaser Pediatric AIDS. Είναι επίσης υποστηρικτής περισσότερων από 30 φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, συμπεριλαμβανομένων των φιλανθρωπικών οργανώσεων καρκίνου και των δωρεών στο Παιδικό Ταμείο Υγείας (ΗΠΑ), UNICEF, Elevate Hope Foundation και το Ταμείο Έρευνας για τον Καρκίνο των Γυναικών. Η λίστα αυτή είναι πραγματικά ανεξάντλητη.

Είναι υποστηρικτικός -Βοήθησε στην έρευνα για τον κορωνοϊό και ένα παιδί θύμα εκφοβισμού

Τον Μάρτιο του 2020, ο Τομ Χανκς και η σύζυγός του, Ρίτα Γουίλσον, κόλλησαν κορωνοϊό. Κι όμως, ακόμη και μέσω αυτού, ήθελε να βοηθήσει. Το ζευγάρι αποφάσισε να δωρίσει πλάσμα. Σε μια άλλη περίπτωση, έδειξε πόσο συμπονετικός είναι, όταν θέλησε να παρηγορήσει τον 8χρονο Κορόνα Ντε Βρις, που του έγραψε γράμμα για να διαμαρτυρηθεί για τον κόσμο που του έκανε bullying λόγω του ονόματός του. Η απάντηση του Τομ Χανκς άγγιξε τις καρδιές όλου του κόσμου.

Στην επιστολή του, την οποία έγραψε στη γραφομηχανή του Corona (είναι λάτρης των γραφομηχανών), ανέφερε: «Το γράμμα σου έκανε τη γυναίκα μου κι εμένα να νιώσουμε τόσο όμορφα. Ξέρεις, είσαι το μόνο άτομο που γνωρίζω που έχει το όνομα Κορόνα -όπως το δαχτυλίδι γύρω από τον ήλιο ή ένα στέμμα». Μάλιστα, προχωρώντας ακόμη παραπέρα, χάρισε τη γραφομηχανή του σε αυτό το αγόρι. «Νομίζω ότι αυτή η γραφομηχανή θα σου ταιριάζει», πρόσθεσε στην επιστολή του.

 

Ο Τομ Χανκς στην ταινία «Ο Ναυαγός»

Και συνέχισε: «Ρώτησε έναν ενήλικο για το πώς λειτουργεί. Και χρησιμοποίησέ την για να μου στείλεις απάντηση», ανέφερε επίσης ο Τομ Χανκς. Στο κάτω μέρος της επιστολής, έγραψε:

«ΥΓ. Έχεις έναν φίλο, εμένα», αναφερόμενος στο θέμα του τραγουδιού της ταινίας «Toy Story». (Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο του).

 

Δεν διστάζει να βοηθήσει όποτε υπάρξει ανάγκη

Ο Τομ Χανκς θεωρείται το καλύτερο παιδί του Χόλιγουντ και οι λόγοι γι’ αυτό τον χαρακτηρισμό ξεπερνούν τη βοήθεια σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και διάφορες αιτίες.

Το ξέρετε ότι σταμάτησε τα γυρίσματα της ταινίας για να βοηθήσει μια νύφη με τον πατέρα της να φτάσουν έγκαιρα στην εκκλησία; Το περιστατικό αυτό συνέβη όταν ο Τομ Χανκς έκανε τα γυρίσματα για την ταινία «Άγγελοι και Δαίμονες» στη Ρώμη και ο πατέρας με την κόρη δεν μπορούσαν να φτάσουν στην εκκλησία επειδή τους έκλεινε τον δρόμο το κινηματογραφικό συνεργείο. Ο Χανκς, λοιπόν, σταμάτησε το γύρισμα και τους συνόδευσε, ενώ ήταν αυτός που κρατούσε το πέπλο της νύφης όταν έφτασε στην εκκλησία.

Ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβη το 2016, όταν ο διάσημος ηθοποιός έκανε τζόκινγκ και σταμάτησε για να φωτογραφηθεί με ένα νιόπαντρο ζευγάρι στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης. Αρκεί να δείτε πόσο έλαμπε το ζευγάρι στις φωτογραφίες, για να καταλάβετε πόσο ευτυχισμένους τους έκανε. Αναμφίβολα, δεν θα το ξεχάσουν ποτέ.

 

Η αγάπη του για την Ελλάδα και η λατρεία των Ελλήνων για τον Τομ Χανκς

Πέρα από το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο του, ο Τομ Χανκς είναι ιδιαίτερα αγαπητός στη χώρα μας για την αγάπη του για την Ελλάδα, την οποία φροντίζει να διαφημίζει παντού. Γιατί; Είναι παντρεμένος με την ελληνικής καταγωγής Ρίτα Γουίλσον, ενώ έχουν φτιάξει και το δικό τους καταφύγιο στην Αντίπαρο -αγόρασε ακόμη και αυτοκίνητο για να μπορεί να κινείται στο νησί-, το οποίο επισκέπτονται κάθε χρόνο, αν και φροντίζουν να κάνουν εξορμήσεις και στα γειτονικά νησιά.

Μάλιστα, πριν από έναν χρόνο, ο διάσημος ηθοποιός απέκτησε την ελληνική ιθαγένεια, λέγοντας σε δημοσιογράφους που ζήτησαν να σχολιάσει την ανακήρυξή του σε Ελληνα πολίτη τον περασμένο Ιανουάριο: «Υπήρξα Έλληνας εδώ και σχεδόν 32 χρόνια. Η Ελλάδα είναι καταφύγιο… Έχω ταξιδέψει ανά τον κόσμο, έχω βρεθεί στα πιο όμορφα μέρη, κανένα όμως δεν ξεπερνά την Ελλάδα», έλεγε. «Η γη, ο ουρανός, το νερό είναι ευεργετικά για την ψυχή, είναι ένα μέρος ανάρρωσης», συμπλήρωνε τότε ο Τομ Χανκς.