fbpx

Η προπόνηση πολλών νεαρών τελικά δεν είναι και τόσο ακίνδυνη!

Η προπόνηση πολλών νεαρών τελικά δεν είναι και τόσο ακίνδυνη!

Η εικόνα είναι χαρακτηριστική και πιθανόν να την έχετε συναντήσει στο γυμναστήριο που πηγαίνετε. Παρέες 18χρονων που γυμνάζονται μαζί, ειδικά τις περιόδους που χαλαρώνουν τα σχολεία και έχουν χρόνο για προπόνηση, γεμίζουν τα γυμναστήρια.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Οι ανήλικοι αθλητές παίρνουν τα συμπληρώματα σαν …καραμέλες!

 

Καλά κάνουν τα παιδιά και  γυμνάζονται, ωστόσο αν δεν υπήρξαν ποτέ αθλητές σε κάποιο άθλημα και απλά γυμνάζονται σε κάποιο γυμναστήριο συνήθως υπάρχει πρόβλημα και ποιο είναι αυτό; Δεν έχουν (λόγω αδιαφορίας του γυμναστηρίου) ή δεν θέλουν να έχουν τη καθοδήγηση του γυμναστή του κάθε γυμναστηρίου και έτσι κάνουν του κεφαλιού τους με αποτέλεσμα να μην γυμνάζονται σωστά και να κινδυνεύουν ακόμα και με τραυματισμούς.

 

 

Συνήθως όμως τα νέα αυτά παιδιά δεν θέλουν να έχουν τη καθοδήγηση του γυμναστή του κάθε γυμναστηρίου και απλά κάνουν του κεφαλιού τους με ασκήσεις που είδαν εδώ και εκεί, χωρίς πρόγραμμα και πάντα με στόχο να φουσκώσουν το πάνω μέρος του κορμιού τους και κυρίως το στήθος και τα μπράτσα.

 

 

Αυτό βέβαια συμβαίνει εν αγνοία τους και λόγω της ηλικίας στην οποία ο εγωισμός είναι σχετικά υπέρμετρος, όπως και η άγνοια. Η έλλειψη καθοδήγησης ή αθλητικής παιδείας που θα είχαν αποκτήσει αν ήταν αθλητές σε κάποιο άθλημα, επιτείνει το πρόβλημα με αποτέλεσμα στη πιο απλή περίπτωση να σχηματίσουν ένα ασύμμετρο σώμα.

Στις πιο σύνθετες και επικίνδυνες περιπτώσεις ενδέχεται να τραυματιστούν, ακόμα και σοβαρά αποκτώντας χρόνιο πρόβλημα ή να πέσουν θύματα επιτηδείων που θα τους πουλήσουν χημικά σκευάσματα.