fbpx

Μάθε γιατί ο οργασμός στον άντρα είναι καθαρά εγκεφαλική υπόθεση

Μάθε γιατί ο οργασμός στον άντρα είναι καθαρά εγκεφαλική υπόθεση

Συνηθίζουμε να λέμε ότι οι άνδρες δεν είναι εγκεφαλικοί τύποι, όταν έχει να κάνει με το σεξ, σε αντίθεση με τις γυναίκες. Είναι, όμως, έτσι; Η επιστήμη διαφωνεί με αποδείξεις.

Ο ερεθισμός των ανδρών δεν περιορίζεται μόνο στα γεννητικά όργανα. Η διέγερσή τους ξεκινά από τον εγκέφαλο, με ερεθίσματα που προέρχονται είτε από την πραγματικότητα είτε από τη φαντασία τους, πολύ συχνά, δε, ακόμη και χωρίς καμία σαρκική επαφή.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αν θες να της κάνεις το καλύτερο σεξ μάθε ποιες είναι οι ερωτογενής ζώνες!

 

Σύμφωνα με μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of Neuroscience, ο εγκέφαλος και των δύο φύλων κατά τη διάρκεια του σεξ μοιάζει πολύ με τον εγκέφαλο ενός ανθρώπου, που παίρνει ηρωίνη! Μια διαφορά, ωστόσο, ανάμεσα στα δύο φύλα βρίσκεται στην λεγόμενη περιυδραγωγό φαιά ουσία, το σημείο του εγκεφάλου, δηλαδή, το οποίο ενεργοποιείται στις γυναίκες κατά την ερωτική πράξη.

Ο χειρουργός ουρολόγος ανδρολόγος δρ. Κωνσταντίνος A. Ρόκκας εξηγεί: «Τα μηνύματα ταξιδεύουν από τον εγκέφαλο διατρέχοντας το νωτιαίο μυελό, για να φθάσουν τελικά στα γεννητικά όργανα και να σταματήσουν την εκροή του αίματος από το πέος, οπότε να υπάρξει στύση. Δηλαδή το πέος από μαλακό και μικρό, να σκληρύνει, να επιμηκυνθεί και να ανορθωθεί».

Στη στύση το χρώμα του πέους σκουραίνει και το όργανο “γεμίζει φλέβες”.

Ανάλογα με την ένταση του ερεθισμού, η στύση μπορεί να διατηρηθεί για μεγάλο διάστημα ή να υποχωρήσει και να επαναληφθεί πολλές φορές.

Όμως μπορεί εύκολα να διακοπεί, από κάποιους εξωτερικούς παράγοντες, όπως, για παράδειγμα, από έναν ξαφνικό θόρυβο ή μια αιφνίδια σκέψη.

Ο οργασμός θεωρείται κορυφαία εμπειρία για τους άνδρες κι όταν κοντεύει, ο δρόμος είναι χωρίς επιστροφή. Οι σπασμοί της ουρήθρας και των μυών του πέους έχουν ως αποτέλεσμα την εκσπερμάτιση και την αίσθηση της υπέρτατης ηδονής. Η καρδιά χτυπάει δυνατά, οι κόρες των ματιών διαστέλλονται, αλλάζει ο ρυθμός της αναπνοής και παρατηρείται το λεγόμενο «σεξουαλικό αναψοκοκκίνισμα», το οποίο ξεκινά από την κοιλιά χαμηλά και απλώνεται στο στήθος, στον λαιμό και στο πρόσωπο..

«Όλο το μήκος της ουρήθρας συσπάται ρυθμικά, αναγκάζοντας το σπερματικό υγρό να εκτοξευθεί. Στον οργασμό οι συσπάσεις του πέους είναι ανάλογες με εκείνες του κόλπου. Στην αρχή, ανάμεσα σε δύο διαδοχικές συσπάσεις, μεσολαβούν περίπου 0,8 δευτερόλεπτα, αλλά οι επόμενες είναι λιγότερο δυνατές και όχι τόσο συχνές. Οι χαμηλότερης έντασης συσπάσεις της ουρήθρας εξακολουθούν συνήθως για αρκετά ακόμα δευτερόλεπτα σε ακανόνιστους ρυθμούς, εκκρίνοντας ελάχιστη ποσότητα υγρού. Αν ένας άνδρας δεν έχει κάνει σεξ για αρκετές ημέρες, εκσπερματώνει κατά κανόνα μεγαλύτερη ποσότητα σπερματικού υγρού από όση εάν ήταν σεξουαλικά δραστήριος», επισημαίνει ο κύριος Ρόκκας.

Η μεγαλύτερη ποσότητα προκαλεί εντονότερη απόλαυση και ίσως γι’ αυτό η ηδονή που αισθάνεται ένας άνδρας είναι ισχυρότερη έπειτα από ένα διάστημα αποχής.

Μια άλλη σημαντική πληροφορία σχετίζεται με το παθιασμένο σεξ, το οποίο ενεργοποιεί κάποιες περιοχές στον εγκέφαλο, που ευθύνονται για τον οργασμό, αλλά και για τον πόνο. Αυτό μπορεί να εξηγεί γιατί ενέργειες, όπως το δάγκωμα ή το τράβηγμα των μαλλιών δεν πονάνε ή είναι ερεθιστικά την ώρα του σεξ. Εξηγεί, επίσης, γιατί οι γκριμάτσες στο πρόσωπο τη στιγμή του οργασμού είναι όμοιες με εκείνες που κάνει ασυνείδητα κάποιος, όταν πονάει.

 

ΠΗΓΗ: Iatropedia.gr