fbpx

Έτσι θα διαλέξεις το πιο καλό πουλόβερ που σου ταιριάζει

Έτσι θα διαλέξεις το πιο καλό πουλόβερ που σου ταιριάζει

Τα πουλόβερ είναι πολλών ειδών και φυσικά όλα τα είδη δεν ταιριάζουν σε όλους τους τύπους και φυσικά σε όλους τους σωματότυπους.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τελικά τα φουσκωτά μπουφάν είναι της μόδας διαχρονικά – Μάθε με τι τα συνδυάζεις

 

Για να επιλέξεις ένα από τα βασικά ρούχα του χειμώνα, που θα ταιριάζει στο στιλ και τον σωματότυπο σου ενώ συνάμα θα σε ζεσταίνει πρέπει να προσέξεις κάποιες βασικές λεπτομέριες.

Δες ποιες είναι αυτές:

 

Δώσε προσοχή στο υλικό

Το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο το πουλόβερ παίζει σημαντικό ρόλο τόσο για την ποιότητα του αλλά και για τον σκοπό που το θες. Για παράδειγμα, εάν θέλεις ένα πουλόβερ που θα σου προσφέρει ζεστασιά σε έντονο κρύο αλλά και άνεση, τότε προτίμησε ένα μάλλινο. Από την άλλη, αν το κρύο δε σε απασχολεί και τόσο, μπορείς να επιλέξεις ένα ελαφρύ πλεκτό που θα συνδυάζεται με πουκάμισο ή παλτό.

 

Πάντα να δοκιμάζεις πριν αγοράζεις

Πολλές φορές, τα δοκιμαστήρια μοιάζουν “αβάσταχτα” όταν πρόκειται να αγοράσουμε κάτι. Υπάρχουν μερικά ρούχα, που χρειάζονται μια δοκιμή πριν προσχωρήσεις στην τελική αγορά. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που ψωνίζεις online. Το κάθε ανδρικό πουλόβερ είναι διαφορετικό ως προς το κόψιμο του, το ύφασμα του, την πλέξη του. Μπορεί εσύ να φοράς ένα συγκεκριμένο νούμερο σε όλα τα άλλα ρούχα, αλλά το ίδιο μέγεθος σε πουλόβερ να είναι υπερβολικά μεγάλο ή υπερβολικά μικρό. Επίσης, πρέπει να δεις ο ίδιος αν η πλέξη του ρούχου ταιριάζει στις ανάγκες σου και αν σε βολεύει να το φοράς. Οπότε, μη ξεχνάς να δοκιμάζεις πριν προχωρήσεις στην αγορά.

 

Μην επιλέγεις πολύ στενά πουλόβερ

Αν είσαι το στυλ του ανθρώπου που προτιμά τα στενά – εφαρμοστά ρούχα, αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφύγεις στην αγορά πουλόβερ. Ο βασικότερος λόγος είναι ότι τα πουλόβερ έχουν την τάση να “μαζεύουν” μετά την πρώτη τους πλύση. Έτσι, τα περιθώρια για εσένα θα είναι ακόμα πιο…στενά. Επίσης, ένα εφαρμοστό ρούχο θα σε δυσκολέψει στο να το συνδυάσεις με άλλα. Για παράδειγμα, αν σου αρέσει το layering με πουκάμισο, καλό θα είναι να υπάρχει λίγος χώρος από κάτω.

 

Προτίμησε λίγα και καλά

Σε πολλά ρούχα, έτσι και στα πουλόβερ, υπάρχουν διαφόρων ειδών ποιότητες και ανάλογα τιμές. Σίγουρα, είναι δελεαστικό να αγοράσεις πολλά ρούχα σε σχετικά χαμηλή τιμή. Ωστόσο, αυτό μακροπρόθεσμα δε θα σε ωφελήσει τόσο όσο νομίζεις. Είναι προτιμότερο να δώσεις μερικά λεφτά παραπάνω για να αγοράσεις λίγα και ποιοτικά ρούχα από το να πάρεις πολλά χαμηλότερης ποιότητας. Με αυτόν τον τρόπο, το καλό ανδρικό πουλόβερ θα το κρατήσεις για πολλά χρόνια ενώ ένα πιο οικονομικό και χαμηλότερης ποιότητας θα πρέπει να το αντικαταστήσεις μέχρι τον επόμενο χειμώνα.

 

Δώσε σημασία στο στυλ και τα χαρακτηριστικά σου

Πριν επιλέξεις ένα ρούχο, σίγουρα λαμβάνεις υπόψιν και τι σου αρέσει αλλά και τι ταιριάζει πάνω σου. Πριν επιλέξεις ένα ανδρικό πουλόβερ, δες πως αυτό “κάθεται” στο σώμα σου. Γι’ αυτό, όπως είπαμε, είναι σημαντικό δοκιμάζεις ένα ρούχο πριν το αγοράσεις. Δες πως ταιριάζει στο σχήμα του σώματος σου, στο χρώμα της επιδερμίδας σου, ακόμα και στο προσωπικό σου στυλ.