fbpx

Έτσι θα κάνεις το ψάρι ζουμερό και γευστικό στη λαδόκολλα

Έτσι θα κάνεις το ψάρι ζουμερό και γευστικό στη λαδόκολλα

Αν νομίζεις ότι αυτή είναι συνταγή που μπορεί να την κάνει ένας σεφ και όχι εσύ, είσαι γελασμένος. Το ψάρι στη λαδόκολλα είναι εύκολο και είναι ότι πρέπει για τη διατροφή σου!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα κάνεις τα τέλεια σουβλάκια και χαλούμι και λαχανικά

 

Να ξέρεις ότι δεν μπαίνουν όλα τα ψάρια στη λαδόκολλα. Τα ψάρια που προσφέρονται είναι η τσιπούρα και το λαβράκι!

 

Δες τι θα χρειαστείς:

2 τσιπούρες ή λαβράκια καθαρισμένα και πλυμμένα

1 ντομάτα

1 λεμόνι

1 ματσάκι μαϊντανό

3 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Πως το κάνεις:

Κόβουμε τη ντομάτα και το λεμόνι σε μέτριες ροδέλες.

Με το μαχαίρι χαράζουμε τις τσιπούρες κατακόρυφα ξεκινώντας από το κεφάλι.

Αλατοπιπερώνουμε καλά την κοιλιά του κάθε ψαριού. Γεμίζουμε με λίγες ροδέλες ντομάτας και λεμονιού. Χοντροκόβουμε λίγο μαϊντανό και γεμίζουμε.

Αν χρειάζεται, προσθέστε επιπλέον αλατοπίπερο στο εσωτερικό του ψαριού.

Ακουμπάμε τη μια τσιπούρα σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Αλατίζουμε την επιφάνεια του ψαριού. Ρίχνουμε μπόλικο φρέσκο πιπέρι. Περιχύνουμε το ψάρι με ελαιόλαδο.

Διπλώνουμε τη λαδόκολλα στη μέση σκεπάζοντας το ψάρι. Τυλίγουμε τις άκρες τις λαδόκολλες σε πακέτο. Συνεχίζουμε με τη δεξιά και αριστερή πλευρά, κλείνοντας καλά το πακέτο μας. Με μια οδοντογλυφίδα σφραγίζουμε τις δυο άκρες.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για το άλλο ψάρι.

Μεταφέρουμε τα πακέτα στη λαμαρίνα του φούρνου.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί καλά το ψάρι.

Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και ανοίγουμε τα πακέτα.

Σερβίρουμε το ψάρι ζεστό μέσα στα πακέτα.