fbpx

Αν χόρτασες τη θάλασσα είναι η κατάλληλη εποχή για εξόρμηση στο βουνό!

Αν χόρτασες τη θάλασσα είναι η κατάλληλη εποχή για εξόρμηση στο βουνό!

Το ελληνικό καλοκαίρι μπορεί να είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την παραλία, το νησιώτικο αεράκι, το ψάρι πάνω από τη θάλασσα και το άρωμα από αντηλιακό παντού όμως αυτό το έζησες για φέτος, μήπως είναι καιρός να δοκιμάσεις και μια εξόρμηση στο βουνό;

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πόσο σίγουρος είσαι ότι καταλαβαίνεις τι σου «λέει» ο σκύλος σου!

 

Εξόρμηση που σε ανεβάζει ψηλά, σε βουνά της Ελλάδας να ζήσεις τη φύση από κοντά και να έχεις την καλύτερη θέα απ’ όλους!

Εκτός από τη δροσιά που σου προσφέρει το βουνό κάνει καλό και στη ψυχολογία σου!

Η ηρεμία και η αίσθηση γαλήνης που προκαλεί το ορεινό τοπίο στους παραθεριστές. Οι τουρίστες δε γεμίζουν ασφυκτικά τους ορεινούς προορισμούς με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγαλύτερη ηρεμία απ’ ότι στους παραθαλάσσιους.

Η φύση που οργιάζει με τα πολύχρωμα λουλούδια και τα καταπράσινα δέντρα. Συνήθως, το κλίμα των ορεινών περιοχών και οι θερμοκρασίες ευνοούν τη βλάστηση που είναι αρκετά πυκνότερη σε σχέση με αυτή των παραθαλάσσιων περιοχών.  Η σκιά που προσφέρουν για παράδειγμα τα πλατάνια δίπλα στο δροσερό ποτάμι το καλοκαίρι είναι ασύγκριτη.

Η θερμοκρασία που συνήθως είναι ήπια και σπάνια ανεβαίνει σε επίπεδα καύσωνα λόγω του υψομέτρου. Μπορείς να κοιμηθείς άνετα το βράδυ και χωρίς κλιματισμό, να απολαύσεις έναν απογευματινό καφέ στην αυλή και να κάνεις πολλούς περιπάτους στη φύση.

Και δεν χρειάζεται να το ζορίσεις, ούτε να αρχίσεις να σκαρφαλώνεις σε κορυφές. Χαλαρά με περιπάτους στη φύση σε μονοπάτια που σίγουρα θα σου πούνε οι ντόπιοι στην περιοχή που θα επιλέξεις για εξόρμηση, θα χαλαρώσεις και θα γεμίσεις ξανά τις …μπαταρίες σου!