fbpx

Αυτές είναι οι ιδανικές πόλεις στον κόσμο για εργασία

Αυτές είναι οι ιδανικές πόλεις στον κόσμο για εργασία

Μπορεί εν μέσω πανδημίας η τηλεργασία να κέρδισε έδαφος και να υιοθετήθηκαν νέες εργασιακές πρακτικές όπως οι ψηφιακοί νομάδες, ωστόσο η αγορά εργασίας δεν σταματά να κινείται και οι εργαζόμενοι να αναζητούν μία καλύτερη τύχη στο εξωτερικό.

Ποιες είναι όμως οι ιδανικές χώρες και πόλεις για να μετεγκατασταθεί ένας εργαζόμενος στο εξωτερικό; Ο Καναδάς θεωρείται πλέον ως ο πιο επιθυμητός προορισμός για τους εργαζόμενους, παίρνοντας τα πρωτεία από τις ΗΠΑ, σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον και κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που προκάλεσε παγκοσμίως ο κορονοϊός.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Η ιστορία του λομπίστα της Νέας Υόρκης που έγινε εκατομμυριούχος ακούγοντας τη …μαμά του!

 

Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε σε 190 χώρες μεταξύ 209.000 ανθρώπων σε από την Boston Consulting Group και την παγκόσμια συμμαχία προσλήψεων The Network, την περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2020.

Οι συντάκτες της έκθεσης διαπίστωσαν ότι οι ΗΠΑ «δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα από την μη συνεπή αντίδραση στην πανδημία, την υιοθέτηση εθνικιστικών πολιτικών και την κοινωνική αναταραχή».

Στον αντίποδα, ο Καναδάς και η Αυστραλία, που είναι η τρίτη πιο επιθυμητή χώρα για μετεγκατάσταση, φέρονται να έκαναν «πολύ καλύτερη δουλειά της διαχείρισης πανδημιών».

Οπως επισημαίνεται στην μελέτη «θεωρείται επίσης ότι έχουν καλύτερα κοινωνικά συστήματα και πιο ανοιχτούς πολιτισμούς από τις ΗΠΑ».

Στο top-10 βρέθηκαν φέτος η Σιγκαπούρη και η Νέα Ζηλανδία, αντικατοπτρίζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι χώρες της Ασίας-Ειρηνικού έκαναν επίσης καλύτερη δουλειά να περιορίσουν τον κορανοϊό.

Όσον αφορά στις πόλεις, η πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, το Λονδίνο, παρέμεινε ως το πιο επιθυμητό μέρος εργασίας στον κόσμο, ακολουθούμενο από την πρωτεύουσα της Ολλανδίας, το Άμστερνταμ.

«Η φήμη και η εμβέλεια της Βρετανικής Κοινοπολιτείας δίνουν στο Λονδίνο μια αύρα που το βοηθά να ξεπεράσει τις γεωπολιτικές αβεβαιότητες, όπως εκείνες που αφορούν στο Brexit», ανέφεραν οι συγγραφείς της έκθεσης.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ωστόσο, ότι ο αριθμός των εργαζομένων που δήλωσαν ότι ήταν πρόθυμοι να μετακινηθούν σε άλλη χώρα για εργασία μειώθηκε από την πρώτη έρευνα το 2014, περί το 50% από 63%. Τάση που αποδίδεται εν μέρει στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν λόγω πανδημίας και τη μαζική μεταστροφή στην εξ αποστάσεως εργασία, καθώς πλέον οι άνθρωποι μπορούν να εργάζονται σε μία εταιρεία στο εξωτερικό χωρίς να χρειάζεται να εγκατασταθούν σε αυτήν.

 

Κορυφαίες χώρες για μετεγκατάσταση εργαζομένων

Καναδάς

ΗΠΑ

Αυστραλία

Γερμανία

Ηνωμένο Βασίλειο

Ιαπωνία

Ελβετία

Σιγκαπούρη

Γαλλία

Νέα Ζηλανδία

Κορυφαίες πόλεις για μετεγκατάσταση εργαζομένων

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Άμστερνταμ, Ολλανδία

Ντουμπάι, ΗΑΕ

Βερολίνο, Γερμανία

Αμπού Ντάμπι, ΗΑΕ

Τόκιο, Ιαπωνία

Σιγκαπούρη

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Βαρκελώνη, Ισπανία

Σίδνεϊ, Αυστραλία