fbpx

Θα πέσουν οι μάσκες για τους εμβολιασμένους στα γυμναστήρια που ψυχορραγούν;

Θα πέσουν οι μάσκες για τους εμβολιασμένους στα γυμναστήρια που ψυχορραγούν;

Τα γυμναστήρια άνοιξαν και οι περισσότεροι από αυτούς που ωρυόταν στα social media για το κλείσιμο …απλώς δεν πήγαν όταν άνοιξαν! Η εικόνα που παρουσιάζουν τα περισσότερα γυμναστήρια είναι αποκαρδιωτική, ενώ πολλά παρέμειναν κλειστά!

Τραγικές φιγούρες οι γυμναστηριούχοι που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από το lockdown  και ας λένε κάποιοι αφελώς ότι «δεν έχουν ανάγκη»!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τελικά είναι μαγκιά η μάσκα στον λαιμό ή δούλεμα του εαυτού σου;

 

Παρά τις προσφορές που κάνουν οι γυμναστηριούχοι, που έφτασαν μέχρι το 1+1 χρόνο, ο κόσμος δεν ανταποκρίνεται. Οι λόγοι είναι διάφοροι με επικρατέστερους όχι τόσο τους οικονομικούς αλλά το φόβο του κορωνοϊού!

Οικονομικοί δεν είναι οι λόγοι, αφού οι γυμναστηριούγοι είναι γνώριμοι, έχουν κάνει τρελές εκπτώσεις και οι περισσότεροι είναι ανεκτικοί στις πληρωμές.

Όμως ο φόβος του κορωνοϊού είναι κάτι που αγγίζει τον κόσμο και δεν έχει να κάνει με τις ηλικίες των αθλούμενων, ούτε με τα μέτρα προστασίας, έχει να κάνει με τους ασυνείδητους που μπορεί να ξεφύγουν της προσοχής των γυμναστών.

Όπως και να έχει ο κόσμος δεν επέστρεψε στα γυμναστήρια κσι αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με τη χρήση της μάσκας, ούτε καν με τα κλειστά αποδυτήρια.

Και ενώ τα γυμναστήρια πασχίζουν να επιβιώσουν, οι φωνές για τα «προνόμια» των εμβολιασμένων και οι πληροφορίες από τους κυβερνητικούς κύκλους, έχουν να κάνουν με την εστίαση κυρίως και με τους κλειστούς χώρους …γενικώς!

Καμία αναφορά στα γυμναστήρια που αργοπεθαίνουν!

Και το ερώτημα έρχεται αυτονόητο: Θα μπορούσε κάποιος που είναι πλήρως εμβολιασμένος να πάει στο γυμναστήριο και να προπονηθεί χωρίς μάσκα ή άλλα μέτρα προστασίας; Να χρησιμοποιήσει τα αποδυτήρια και να κάνει προπόνηση όπως και προ κορωνοϊού εποχή;

Αφού ο εμβολιασμός προσφέρει προστασία από τον ιό και αφού το κράτος σκέφτται να δώσει «προνόμια» στους εμβολιασμένους, γιατί μέσα σε αυτά δεν είναι και η χρήση των γυμναστηρίων;

Βέβαια, σε αυτό το στάδιο μιλάμε για «πληροφορίες» όμως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί πλήρως και θα μπορούσαν άνετα να προπονηθούν με ασφάλεια σε κάποιο γυμναστήριο.

Μήπως τελικά η λύση στο πρόβλημα των γυμναστηρίων είναι η προπόνηση χωρίς μάσκες και η πλήρης χρήση των εγκαταστάσεων μόνο για τους εμβολιασμένους;

Το άρθρο έγραψε ο Κώστας Μπούρης