fbpx

Κι όμως το ντύσιμο μετράει ακόμα και στη τηλεργασία – Μάθε πως θα είσαι στιλάτος!

Κι όμως το ντύσιμο μετράει ακόμα και στη τηλεργασία – Μάθε πως θα είσαι στιλάτος!

Δουλεύοντας από το σπίτι ίσως να θεωρείς ότι το ντύσιμο δεν έχει καμία απολύτως σημασία, εκτός ίσως αν είσαι συνεχώς σε τηλεδιασκέψεις, όμως δεν είναι έτσι.

Το ντύσιμο έχει να κάνει κυρίως με εσένα και δευτερευόντως με την εικόνα σου σε μια τηλεδιάσκεψη που μπορεί μάλιστα να γίνει ξαφνικά και αναπάντεχα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί το φουσκωτό μπουφάν που έχεις είναι πάντα διαχρονικό!

 

Από την άλλη είναι και η ψυχολογία σου, λίγο αλλαγή «περιβάλλοντος» έστω και μόνο στα ρούχα.

Δες μερικά tips για το πως μπορείς να ντύνεσαι χαλαρά:

 

Ντύσου Smart Casual

Smart Casual είναι ένας πιο ανεπίσημος τρόπος ντυσίματος στη δουλειά. Κάτι που, με λίγα λόγια, παλιά θα θεωρούταν μη αποδεχτό, πλέον είναι οκ. Δεν πας στη δουλεία με το κοστούμι αλλά με ένα απλό υφασμάτινο παντελόνι, το πουκαμισάκι σου και ένα ελαφρύ σακάκι. Αυτό μπορεί να γίνει έξυπνα και στο σπίτι. Διάλεξε παντελόνια με ελαφρύ ύφασμα, ραμμένα έτσι ώστε να κάθεσαι ακόμα και οκλαδόν (πρόσεχε την κλήση της κάμερας όμως!) βάλε ένα πουκάμισο και είσαι έτοιμος. Μπορείς να βρεις πολλά ανδρικά ρούχα νεανικά, τα οποία είναι πολύ πρακτικά. Διάβασε παρακάτω αυτες τις έξυπνες συμβουλές:

 

Βάλε πουκάμισο

Το πουκάμισο είναι μία εύκολη, άνετη και ασφαλής λύση. Μπορείς να έχεις τα μανίκια πάνω, ενώ πολύ εύκολα, ίσως για μία συνάντηση με skype να τα κατεβάσεις και να έχεις μία πιο επίσημη εμφάνιση. Έχοντας τα βασικά χρώματα, μπορείς να κάνεις πολλούς συνδιασμούς. Τι χρειάζεσαι; Ένα – δύο λευκά, ένα γαλάζιο, ένα ριγέ, ίσως κάποιο καρό ή ότι άλλο σου αρέσει.

 

Μπλουζάκι χωρίς στάμπες

Την ώρα της δουλειάς ίσως θα ήταν σοφό οι στάμπες και τα πολύπλοκα μοτίβα να μείνουν στο συρτάρι. Προτίμησε να έχεις μονόχρωμα μπλουζάκια ειδικά αν η δουλεία σου απαιτεί διάφορες βίντεοκλησεις. Έτσι η προσοχή θα μένει πάνω σε εσενά και όχι σε αυτό που φοράς. Μην ξεχνάς τα Polo μπλουζάκια τα οποία είναι πάντα μια κλασική επιλογή.

 

Chino παντελόνι γιατί μπορεί να σηκωθείς και να σε δούνε!

Όταν είσαι μέσω κάμερας μπορεί να χρειαστεί να σηκωθείς από τη καρέκλα γι αυτό δεν είναι το καλύτερο να φοράς μποξεράκι! Είναι λογικό να μην φοράς τα παντελόνια του κοστουμιού μέσα στο σπίτι. Είναι λογικό όμως να μην φοράς ούτε τις φόρμες που βάζεις όταν βγάζεις τον σκύλο βόλτα. Πλέον τα περισσότερα μαγαζιά έχουν διάφορα παντελόνια τύπου chino, άνετα για κάθε ημέρα και ώρα με τον κατάλληλο συνδιασμό. Σε διάφορα χρώματα και με διάφορα υφάσματα έτσι ώστε να βρεις αυτό που θες.