fbpx

Να γιατί ο Rossi έπρεπε να είχε σταματήσει νωρίτερα!

Να γιατί ο Rossi έπρεπε να είχε σταματήσει νωρίτερα!

Μπορεί στη δορυφορική της Yamaha να ετοιμάζουν τη θέση του Valentino Rossi όμως κάποιοι φίλαθλοι και οπαδοί θεωρούν ότι θρύλος του MotoGPέχει πέσει στη δίνη που πέφτουν πολλοί μεγάλοι πρωταθλητές σε πολλά αθλήματα, να συνεχίζουν να αγωνίζονται φθίνοντας τον θρύλο που οι ίδιοι δημιούργησαν.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Η Yamaha φαίνεται ότι χτίζει την πιο δυνατή ομάδα του μέλλοντος

 

Και μπορεί οι φίλοι και οπαδοί να μην είναι τόσο «μέσα στα πράματα», όμως μαζί τους συμφωνεί ο Casey Stoner ο οποίος σε συνέντευξη του τονίζει ότι ο Rossiθα έπρεπε να είχε ήδη αποχωρήσει από την ενεργό δράση και όχι να υποβιβάζεται στη δορυφορική ομάδα.

 

 

Και ο Rossiδεν είναι ο μόνος μεγάλος πρωταθλητής που πέφτει σε αυτή τη δίνη και συνεχίζει φθίνοντας τη φήμη του. Κάτι παρόμοιο έγινε και με τον θρύλο της F1 MichaelSchumacher, αλλά και άλλους μεγάλους πρωταθλητές σε άλλα αθλήματα.

Όπως είπε ο Casey Stoner στο ESPN Αυστραλίας για τον Valentino Rossi: «Νομίζω ότι αν σταματούσε λίγο νωρίτερα θα άφηνε μεγαλύτερη κληρονομιά, την οποία ούτως ή άλλως θα αφήσει στο άθλημα», σχολίασε ο Stoner για τον Vale. «Τώρα όμως αποδεικνύει ότι μπορεί να νικηθεί… Είναι απογοητευτικό να βλέπεις κάποιον που όλοι θα ήθελαν στην ομάδα τους και θα πλήρωναν μια περιουσία για να τον έχουν, τώρα να υποβιβάζεται σε μια δορυφορική ομάδα».

Αν και αποσύρθηκε στα τέλη του 2012, ο Αυστραλός περιστασιακά παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ειδικά το τελευταίο διάστημα.Άλλωστε δεν έχουν περάσει παρά λίγες ημέρες από τότε που σε νεότερες δηλώσεις του έλεγε ότι επιθυμεί να έχει πιο ενεργό ρόλο στο MotoGP.

Ο Αυστραλός δεν είχε ποτέ την καλύτερη σχέση με τον Rossi, με την αντιπαλότητα των δυο να μεγαλώνει το 2008, όταν ο Ιταλός έλεγε ότι ο Casey είναι επιτυχημένος μόνο και μόνο χάρη στα ελαστικά της Bridgestone.

Στα 41 του πια, ο Rossi, έχασε τη θέση του στην εργοστασιακή Yamaha και θα συνεχίσει την καριέρα του στην Petronas, με την οποία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις: «Ο Valentino έχει ακόμα τις δυνατότητες να πάρει μερικά πολύ καλά αποτελέσματα και αναμφίβολα να κυνηγήσει μερικές νίκες στο μέλλον», προσθέτει για τον αντίπαλό του ο Stoner.«Δεν το χάνεις έτσι απλά. Πάντως είναι λυπηρό να τον βλέπεις να μην αποτελεί τόσο μεγάλη απειλή για το βάθρο, όσο στο παρελθόν».

Ο Vale από το δεύτερο μισό του 2018 και σε όλη τη διάρκεια του 2019 (σύνολο 29 Αγώνες) δεν κατάφερε να πάρει περισσότερα από δυο βάθρα.

 

Με πληροφορίες από το: mgp.gr